Wednesday, May 30, 2012

Pelaburan Emas....masa untuk membeli??

Kebelakangan ni ramai yg suka dengan pelaburan emas & banyak juga syarikat menawarkan skim pelaburan mereka sampai ada yg tertipu. Membeli & menyimpan emas memang bagus sebab keutuhannya sebagai medium penyimpan nilai. Hatta matawang sesebuah negara juga bersandar pada jumlah & simpanan emas.

Ogos tahun lalu, harga emas mencecah harga tertinggi sehingga melepasi USD 1,900 per oz. Tapi sejak Februari lalu, harga emas mengalami trend penurunan dan bulan ni dia bermain sekitar harga USD 1,650 hingga USD1,500. Antar penyebab kejatuahan emas ialah pengukuhan nilai Dollar Amerika.

So kepada yg berhajat ingin membeli & menyimpan emas, sekarang mungkin waktu yg sesuai. Selamat melabur!!!!

* KM berhajat tapi xde duit hahahaha....

5 comments:

Pesta Jiwa said...

Boleh mulakan dgn yg kecik.dulu bro...lebih baik mula skarang...fast action fast result...kalau rasa nak start bleh roger saya..saya dealer Public Gold dan GSR...kedua duanya ada.kelebihan tersendiri...tak kisah yg mana pun asalakan kita dah mula simpan emas sbg pelindung nilai pendapatan kita...INsyaallah

.::WaNiE::. said...

teringin nak beli..duit tak mengizinkan

nangis ler situ sob sob sob

♥ ROS ♥ said...

Haa beli... Husband ros dh beli simpan dah.. Sekarang duk jual beli silver lak :)

♥ ROS ♥ said...

Beli sikit2 dulu.. 1g pun dah ada skrg :) mana tau rezeki anak :)

khairul bakhtiar said...

Kepada yang belum melabur...tingkatkan ilmu secara lebih mendalam dahulu....don't follow the crowd...because thay could be wrong...

BizBakhtiar
http://bizbakhtiar.blogspot.com/
Educating Public To Increase Financial IQ Knowledge

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin