Thursday, December 30, 2010

Malaysia menang AFF Suzuki Cup, esok public holiday!!!

PM Najib umumkan esok 31 Disember, hari terakhir 2010 sebagai public holiday atas kemenangan sulung Malaysia merangkul AFF Suzuki Cup setelah menumpaskan Indonesia dengan agregat 4-2. Public holiday esok dapatlah mengubat kekecewaan kerana jatuhnya Hari Krismas & New Year tahun ni pada hari Sabtu.

Kepada skuad kebangsaan, diucapkan tahniah kerana berjaya menjinakkan Garuda. Semoga kejayaan tidak berakhir di sini saja. Perjalanan bolasepak Malaysia masih jauh................

Wednesday, December 29, 2010

Tender MCA 1 cipta rekod baru.....

Dashyat sungguh bila tender untuk memiliki plat kenderaan MCA 1 melepasi RM300k. Siapala sanggup menghabiskan duit sebegitu byk semata-mata untuk sekeping nombor plat tersebut. Kalau dengan duit tu mungkin dah boleh beli beberapa biji keta atau pun rumah. Tapi itulah hakikat manusia, jika mahukan sesuatu, mereka sanggup walaupun kadang2 di luar pemikiran kita.........
* Anda bagaimana? Sanggup?

Monday, December 27, 2010

Like father, like daughter....Hepi besday my daughter


Pejam celik, pejam celik, esok my lovely daughter dah mencecah usia 6 tahun & jumaat ni akan masuk Darjah 1. Walaupun kadang-kadang suka tak dengar cakap abah & selalu kena marah tapi anak tetap anak. Darah yang mengalir dalam diri dia tetap darah KM. KM belum decide birthday party untuk dia lagi tapi tetap akan buat walaupun kecik sebab hadiah dah beli last 2 week.

Kepada Nur Batrisya aka Budak Kacak, abah sayang kakak sebagaimana abah sayang Dik Dam.........Next year mau belajar rajin2........Kepada Allah, alhamdulilah sebab kami ada 2 anak yang comel & nakal hehehe........sebab kenakalan tulah, hidup kami tak sunyi.........

* kalau korang perasan, budak ni pakai subang sebelah....hehehe...sebelah lagi terkabus sebab salah tebuk...

Thursday, December 23, 2010

Tiket Zoo la Polak!!

Sejak Jumaat lepas, The Star dah war2kan nak kasi hadiah or free gift yang pembaca yang kumpul 5 keratan masterhead akhbar tu dari hari Jumaat hingga semalam. So, KM sebagai pembaca akhbar tu ambil kesempatan kumpul & pagi tadi KM gi ofis The Star untuk claim hadiah. Bila draw, KM dapat 2 keping tiket ke Zoo Taiping hehehe...........
Kalau nak masuk pun dewasa kena RM12 sorang. Selain tiket zoo, banyak lagi hadiah lain seperti tiket wayang, baucer penginapan, tiket ke Lost World dan macam2 lagila....mungkin byk yg sponsor kasi.



* Kadang2 rasa segan nak gi Zoo Taiping sebab kebanyakan binatang dah veteran.hehehe...

Tertelan Syiling Seposen...............

Awal2 pagi je my father in law dah sms. Inform my nephew masuk hospital. Why??? sebab dia tertelan duit syiling seposen hehehe.............budak2 ni mcm2 feelnya....kalau terlepas pandang je macam2 hal bleh terjadi. So far, KM takde pengalaman lagi tentang tertelan syiling tapi doctor sure akan buat sesuatu supaya syiling tu kuar semasa dia buang air besar. Yang pasti tak kena belah perut kan kekeke...........

Wednesday, December 22, 2010

Penang Butterfly Farm

Last 2 week, KM & The Gang gi Penang Butterfly Farm @ Taman Rama-rama di Teluk Bahang sempena pelancaran maskot baru taman tu. Keseluruhannya, menarik juga kalau bawak family jalan-jalan. Selain rama-rama, ada juga hidupan lain yg bleh budak2 tengok cam iguana, cicak, kumbang, ikan arapaima dsb.







Perangai cam belangkas......

video

Korang besa tgk belangkas?? Mungkin sesetengah orang di zaman ni, belangkas pun tak penah tengok tapi perangai je cam belangkas. Selalunya belangkas ni orang kaitkan dengan kapel2 yang takleh nak berenggang langsung. Ke mana saja pasti nak bersama hatta kalau ke jamban boleh bersama, situ pun nak gi sekali. Cuba ada layan habit belangkas ni.........keja nak berkepit ja...........

Tuesday, December 21, 2010

Agihan dividen & bonus ASB 2010...................

Pagi tadi PNB dah umumkan dividen & bonus untuk tahun kewangan berakhir 31 Ogos 2010 dengan agihan dividen 7.5 sen dan bonus 1.25 sen. Secara perbandingan, agihan dividen tahun ni tinggi sikit daripada tahun lalu iaitu 7.3 sen. Manakala, bonus still sama cam tahun lepas. So, kesluruhannya, tahun ni pelabur dapat 8.75 sen sesaham berbanding 8.55 sen untuk 2009.

Monday, December 20, 2010

Konsert Gemuruh DT Seberang Jaya 18 Disember 2010...........


Seperti yang dijanjikan, Konsert Gemuruh DT Search & Wings mengambil tempat di Tapak Ekspo Seberang Jaya, Pulau Pinang 18 Disember 2010, Sabtu lalu. KM selaku pemegang 2 tiket percuma turut serta menyaksikan konsert tersebut. Rasanya dianggarkan antara 2-3 ribu otai2 rock yang hadir malam tu termasuklah abg2 & kakak2 yang dah veteran.

KM yang tak otai, hadir malam tu bawak sapa lagi kalau bukan buah hati KM, Mem....Budak2 tinggal kat pengasuh (sporting pengasuh anak KM tu hehehe). Lagu2 yang dipersembahkan mengenang kembali zaman2 muda kami berdua (sekarang pun takla tua pun hehehe...........) KM sempat record beberapa klip sepanjang konsert berlangsung tp kualiti rakaman sangatlah menghampakan hehehe.........sebab sound system kuat sangat....

Anyway, secara keseluruhannya konsert memang tak menghampakan dari segi susunan muzik, kesan bunyi & lampu & yang paling penting, Search & Wings masih mampu mengekalkan kehebatan & keotaian mereka selaku kumpulan rock tersohor di negara ini......Dari 5 bintang, KM bagi 4.5 utk konsert malam tu........

* Thanks Nuffnang yang sudi bagi KM 2 tiket tu................Video takleh load plak, internet lembab hehehe.......esokla gua upload beb!!

Friday, December 17, 2010

DUN Tenang: Menanti 1 lagi pilihanraya kecil.............


Malaysia akan sekali lagi mengharungi pilihanraya kecik yg ke berapa belas entah selepas ADUN Tenang, Dato Sulaiman Taha meninggal dunia awal pagi tadi. DUN Tenang terletak dalam PArlimen Labis & dalam Pilihanraya Umum 2008, Dato Sulaiman menang dengan majoriti 2 ribu lebih undi mengalahkan calon PAS. PRK ini juga akan menjadi kayu pengukur kekuatan parti bertanding menjelang PRU ke-13 yang dijangkakan tahun 2011. Ia juga akan menjadi tempat untuk melambakkan wang untuk membeli undi2 manusia yg kurang harga diri..............adios amigos....undi dengan otak bukan dengan duit!!!!

Tuesday, December 14, 2010

Camna nak kaya ni???


KM pun taktau ape idea nak update entry hari ni. Tengah penin2 mencari modal nak meluaskan bisnes. Bisnes kecik ja tapi modai xsempat nak pusing......pastu kepala jadi pusing........

* orang biznes, ko pun nak biznes...pastu penin hahahaha................



Monday, December 13, 2010

Gua menang Tiket Konsert Gemuruh DT Search & Wings la beb!!! hehehe.............

Lebih kurang 2 minggu lepas, KM ada join cam contestla oleh NUFFNANG untuk tiket2 Konsert Gemuruh DT oleg DIGI di Seberang Jaya & Sunway Lagoon. KM pilih untuk menyertai konsert di Seberang Jaya & beri sedikit komen tentang Search & Wings selaku pendokong utama konsert tersebut.

Mungkin rezeki KM kali ni, KM terpilih oleh NUFFNANG antara 30 org yang mendapat 2 keping tiket ke konsert tu di Seberang Jaya, Sabtu ini. Kalau mahu beli pun, sekeping RM70 hehehe.........

* Terima kasih buat NUFFNANG & DIGI atas kesudian memilih KM!!!....

Budak Kacak Nak masuk Tahun 1

Lebih kurang 3 minggu lagi, sesi persekolahan 2011 akan bermula. Tahun 2011 ni, Budak Kacak akan memulakan sesi persekolahan Tahun 1. Sebagai parent, KM & Mem dah lama bersedia menghadapi suasana ni. Budak Kacak pun rasanya takda masalah untuk ke sekolah sebab dah 3 tahun dia bersekolah sebelum ni. Mungkin sikit berbeza, dia akan bercampur dengan semua murid dari tahun 1 hingga 6.

Baju sekolah dah ditempah & yang siap pun dah ada. Beg pun dah lama dibeli. Semlm, KM & Mem bawak dia beli kasut sekolah ja.

* Sekarang ni, masuk sekolah pun nak pakai duit banyak. Pakaian sekolah, buku2, yuran ke hapa lagi. Kalau ada ramai anak jenuh juga ye.....

Friday, December 10, 2010

Pakat Mai Penang Oooiiii.....

Cuti sekolah serta hujung tahun memang waktu yang sesuaiutk ramai org bercuti & makan angin. Rata-rata event & tourism spot sesak dengan penginjung. Aritu, MAHA 2010 saja menarik pengunjung jutaan orang.

Di Penang pun, setiap minggu ada event diorg buat. Last week, kita ada AAM Petronas Cub Prix kat Padang kota Lama. Tapi KM sekeluarga ke Penang Butterfly Farm di Teluk Bahang sempena pelancaran maskot baru. Gambar tak sempat KM download lagi dari kamera.

Sekarang juga tengah berlangsung Pesta Pulau Pinang sehingga 2 Januari 2011. Untuk pengetahuan korang, seumur hidup KM dah lebih 30 tahun dok di Penang, tak penah KM jejak kaki ke pesta tu hehehe............kerek betui!!!

Kalau sesapa datang ke Penang minggu ni, korang bleh gi Pesta Flora 2010 bermula esok hingga 19 Disember. Juga ada Pertandingan Perahu Naga 2010 di Teluk Bahang Dam esok & lusa. Juga ada Pesta Hoki MILO-NSTP di USM bermula arini hingga Ahad. Sesapa free blehla datang ke Penang...macam2 adaaaaaaaaa.............




Khairy pun pandai catwalk hehehe........

Banyak hari juga KM tak menulis. Pertama, sebab KM malas & kemudian KM tak sihat hehehe.................Banyak juga perkara yang berlaku seminggu dua ini. Nanti senang2 kita bercerita. Sebagai perkongsian hari ni, korang layanla gambar Khairy Jamaluddin & isteri bercatwalk di Piala Sri Endon 2010 baru-baru ni.........

Friday, December 3, 2010

Semakan Temuduga KPLI-SR & KPLI j-Qaf 2011


KM tau ada yg dah tak sabar2 nak samada dapat temuduga or tidak untuk Kursus Perguruan Lepas Ijazah (KPLI-SR & KPLI-j-QAF). Untuk memudahkan ko checkla kat sini.

Thursday, December 2, 2010

Kakitangan kerajaan Pulau Pinang dapat insentif RM800

Kerajaan Pulau Pinang hari ni mengumumkan pemberian RM800 kepada 3 ribu kakitangan kerajaan negeri sebagai insentif kepada mereka. Horrrayyyyyyy.....

Yang KM nak horray lebih napa? Aku bukan kerja ngan state pun hehehe.........

Seronokla sapa-sapa yang dapt tu ekkkk......

Wednesday, December 1, 2010

Pembayaran bantuan kewangan RM500 boleh ambik hari ni!!!

Kepada kakitangan awam termasuk pesara, arini bolehla korang cek akaun gaji sebab pembayaran bantuan kewangan sebanyak RM500 akan mula dibayar mulai harini. Ini sebagai insentif korang tok meninggatkan lagi KPI, KRA, pretasi & ntah apa2 lagi le hehehe............

* Korang jgn jeles ngan civil servants di Singapore yang dapat 2 bulan bonus serta bayaran bonus terdahulu.....Kerajaan Singapore cakap kalau kita mau bersaing ngan sektor swasta, motivasi itu penting tok kakitangan awam hehehe.............Malaysia cakap kalau mau bersaing, kita kena buat bangunan tinggi2 hehehe.....Nasib Samy Vello sudah xjadi menteri.....

RON97 naik 15 sen mulai arini!!

Semalam KM dah terbaca rumour2 kenaikan harga ni. Arini konpomla RON97 naik 15 sen kepada 2.30 seliter. Mungkin ramai tak peduli sebab kebykan motorist kita pakai RON95 yang harganya disubsidikan. Kepada yang mementingkan kualiti, kenaikan harga bahan bakar tu pasti akan terasa......

Monday, November 29, 2010

Tak dapat cutila woi!!!

Memandangkan KM Pulau Pinang xberhasrat memberi cuti umum hari ni maka terpaksa semua orang di Pulau Mutiara ni mai keja hari ni dengan perasaan Monday Blues @ mungkin Black Monday hehehe................Next week, KM bagi cuti Awal Muharram ok!!!

Friday, November 26, 2010

Public Holiday for Penang this monday???



Menurut sumber yang dipercayai, Kerajaan Negeri Pulau Pinang dijangka akan mengumumkan cuti umum pada 29 November ini atau Isnin ini sebagai menghormati kematian bekas Ketua Menteri, Tun Lim Chong Eu. Namun ia bergantung kepada keputusan mesyuarat exco hari ini.

* kalau dapat cuti..horrrayyyy!!!!


Thursday, November 25, 2010

Macam2 ada!!!

Korang perati betui2 & buat kesimpulan sendiri. Mungkin musim2 orang ramai nikah kawen ni, ada yang tak sabar2 dah nak eksperimen hehehe..........


Wednesday, November 24, 2010

Akhirnya berjaya juga cecah 500!!!

Untuk makluman anda, hasrat KM melepasi entry ke-500 akhirnya tercapai jua. Next target mungkin 1000 tapi mungkin makan tahun hehehe..........Untuk nak bagi menarik lagi KM menjenguk blog ni, KM dengan rendah hati menjemput rakan2 blogger yg budiman meninggalkan link anda di sini supaya dapatlah KM linkkan anda di blog list Calculatorbuta nanti. Bila blog anda tersenarai di blog list maka lebih senangla KM menjengok blog2 anda.

Bagi yang telah tersenarai di blog list, KM memang selalu juga mengunjungi blog anda walaupun jarang sekali KM meninggalkan komen coz i'm your silent reader...................

* Jangan rasa segan untuk meninggalkan link anda di sini...............




Tuesday, November 23, 2010

Program Cuti Sekolah Budak Kacak

Cuti sekolah dah bermula dampir seminggu. Bermakna macam Hari Raya la bagi kanak-kanak sekolah. Celik2 mata ja, asyik nak main ja. Main tak salah & memang natijah kanak2 suka bermain tapi kenala berpada-pada sebab dunia hari ni terlalu mencabar, bukan sahaja pada masa depan kanak2 tapi juga keselamatan semasa bermain.

Memandangkan Budak Kacak akan memasuki Tahun 1 Januari ini maka persedia perlu untuk menghadapi Korikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) yang bakal menggantikan KBSR mulai tahun 2011. So, dia kena work out sikitla untuk menghadapi ujian LINUS sebelum diletakkan pada mana2 kelas yang sesuai. Sebagai ibu bapa, kita bantula apa yang patut sekurang2nya dia tak ketinggalan di belakang. Sabtu lepas, Mem & KM dah start beli buku kerja yg patut utk persiapan dia menghadapi ujian LINUS.

Selain persiapan akademik (KM tahu dia malas & baloq bila disuruh belajar walaupun dia tahu nak buat.....hehehe ikut sapa ekkk), KM & Mem dah bagi dia projek istimewa untuk cuti sekolah ni hehehe.........Manatau dia ada prospek mahu jadi tokey di masa depan? Apa projeknya? Nanti KM ceritakan lagi............

* Terlalu memaksa & menekan anak2 dalam akademik kdg2 menimbulkan pelbagai kesan jangka pendek & jangka panjang.....so berpada2 berdasarkan kemampuan sebenar anak2....Tidak semua kanak2 dilahirkan utk mendapat straight A's dalam peperiksaan....Dan tidak semua manusia yang straight A's boleh jadi insan kamil hehehe....betul ke apa yg KM cakap ni ekkk?

Friday, November 19, 2010

Itu Bird Flu sudah mari balikla........adoi!!!


Wabak Selsema Burung @ Bird Flu dilaporkan telah kembali menyerang. Setakat ini, seorang wanita berusia 59 tahun telah dikesan positif dijangkiti wabak tersebut di Hong Kong. Pihak berkuasa China dilaporkan telah menetapkan tahap berwaspada terhadap kemungkinan wabak tersebut merebak.

* KM berharap wabak tersebut tidak menyerang sampai ke Malaysia sepertimana yang berlaku sebelum ini.....


Jom layan Fun Fair plak....

Memandangkan sekarang ni terlalu banyak acara hiburan, acara fun fair dah semacam dilupakan. Rasanya di era 80-an dulu, fun fair ni tumpuan utamala. Bila ada ja tapak fun fair dibuka pasti akan menjadi tumpuan utama masa tu.

Dua minggu lepas, Budak Kacak beriya-iya mengajak KM & Mem bawa dia ke fun fair. Tumpuan utama dia ialah nak ajak naik Roda Ferris hahaha.............Memenuhi hajatnya maka kami pun bawaklah dia merasai kemeriahan fun fair.............






* Walaupun itu fun fair bukan bapak KM yg punya tapi keseluruhannya Budak Kacak terhiburla ngan aktiviti malam tu. Boleh tido lena la kata orang hehehe.............

Tuesday, November 16, 2010

Air Supply Consert at PISA tonight!!!

Kalau tak salah KM, malam ni di PISA, Penang ada konsert group duo yang tidak asing asing lagi, Air Supply. Lagu2 duo ni memang sempoi & evergreen kalau korang dengar. Tapi macam tak sesuai plak nak gi layan malam2 raya ni hehehe......harga tiket KM tak pasti berapa.

Monday, November 15, 2010

Hari Raya Aidiladha.............

Dua hari lagi umat Islam di Malaysia akan menyambut Hari Raya Korban @ Aidiladha. Maka, dengan itu diistiharkan public holiday satu hari. Bagi sesetengah negeri akan bercuti selama 2 hari hehehe..........


Friday, November 12, 2010

Lawak pagi Jumaat hehehe..........


Korang cuba perhatikan kertas jawapan tersebut. Nampak tak apa yg pelik kat situ? Hehehehe......layan.......

Thursday, November 11, 2010

Perginya Seorang Sahabat & Shamrin Fotograf..........


Hari ni KM terpaksa bercuti......pertama KM hampir terlupa Mat Adam ada appointment ngan klinik arini....Kedua, Nur Batrisya ada majlis anugerah pelajar arini......Ketiga, KM ada kematian seorang sahabat, Hasli Samsudin @ Ali.

Teman baik KM sejak form 4, satu class, satu sekolah, kaki bola & satu line perjuangan pergi buat selamanya malam semalam selepas 3 hari terlantar koma ekoran pendarahan dalam otak dipercayai akibat tekanan darah tinggi yg menyebabkan strok. KM & Mem sempat menziarahi jenayah beliau sebelum dikebumikan sebelum Zohor tadi. Sayu hati KM waktu melihat 2 anak beliau(lebih kurang seusia Batrisya) waktu menjirus air terakhir semasa diberi peluang masa memandikan jenazah ayah mereka......Si kakak nampak sayu & mengerti situasi yg menimpa mereka berbanding si adik yg mungkin kurang mengerti.....

Kepada anak, isteri & keluarga beliau, banyaklah bersabar............ berat mata memandang, berat lagi hati yg memikul....semoga roh beliau mendapatkan kerahmatan & keredhaan Allah. Lebih kurang 3 minggu lalu kami berselisih semasa balik kerja.....Arini dia pergi selamanya & xkan bertemu lagi di dunia ini......

* Petang ni juga diberitakan Shamrin vokalis Fotograf yang pernah popular di era 90-an meninggal dunia semasa sedang main bola..............

Wednesday, November 10, 2010

Keputusan UPSR keluar esok 11/11/10!!! Harap maklum..

Insyallah, esok para pelajar sekolah rendah yang menduduki UPSR 2010 akan mendapat keputusan mereka masing2. Bagi sesetengah budak2 yg concern bab2 pelajaran ni tentu tak sabar2 nak melihat keputusan mereka esok. Bagi yang kaki main je, mungkin takde masalah nak terima result esok.
KM rasa KM batch mula yg start ambik peperiksaan ni pada tahun 1988. Sebelum tu diorang ambik Penilaian Darjah 5. Result yang KM dapat pun like 'flying colour' masa tu wpun KM sekolah kampung je masa tu. See the leg la hehehehe...........Anyway syabar kepada yg akan berjaya esok....yg tak begitu berjaya...jgn berputus asa sebab UPSR bukan segala......

Mencari Janda Sunyi...........

Bila KM semak Nuffnang stat, KM lihat ramai pulak cuba mencari JANDA SUNYI hehehe...........Tak tahula sapa yg punya angkara ni tengah cari jandu sunyi plak. Apa yg dia nak buat ngan janda sunyi, hanya mereka yg tahu...........

* Tengah desperate kot......nak cari Janda Kesunyian......ada ke?



Hangat di UK: Kelayakan DR.Fazley Yaakob meragukan??

Sekarang di UK tengah panas cerita, University of Wales menggantung sementara hubungan dengan Fazley International College selepas wujud keraguan berhubung kelayakan akademik pegawai utama kolej itu yang tidak perlu diperkenalkan lagi, DR. FAZLEY YAAKOB. Beliau didakwa memiliki dua kelayakan palsu di peringkat Sarjana & Kedoktoran. So, kita tunggu apa hasil siasatan kelak...............Tapi yg akan rugi kalau dakwaan itu benar ialah student2 kolej yg ambil kursus2 yg ada kerjasama dengan Universiti itu sebab mereka tak akan recognise sijil kolej tersebut.

Cerita tentang memilik kelayakan akademik palsu bukan perkara baru sebab dengan apa pun boleh maaa!!!! Berita lanjut korang bacalah sendiri kat link di bawah:

BBC London 1
BBC London 2

* Kalau betulla ada penipuan, memang betullah kata Uncle Hishamuddin Rais "Ini baru betul2 Melayu tipu Melayu" hehehehe.........

Tuesday, November 9, 2010

Sekitar Hari Terbuka TUDM Butterworth 2010...Part II

MIG-29....

Apa nama pesawat ni ntah??


Abang2 PROVOS.....


Sebahagian pengunjung.......


Sempoi.......


Wah!!! suka bebenor kalau dibiarkan berlari di atas trek...


Skuadron Hawk.......


Monday, November 8, 2010

Semakan ujian MTest 2011

Ini info sekadar untuk memudahkan orang lain & memberi khidmat pada masyarakat. Kalau yang ada buat permohonan KPLI-SR & KPLI-jQAF untuk ambilan Januari 2011 bolehlah menyemak panggilan ke Ujian MTest pada Sabtu ini dengan cara korang klik ja di sini: Kementerian Pelajaran mulai arini.
* Tak semua org pandai ICT, so bagi memudahkan mereka yang cari tak jumpa....kita hulur cara yg mudah......

Sekitar Hari Terbuka TUDM Butterworth 2010........Part I

Sabtu lepas, KM sekeluarga berkesempatan berkunjung ke Hari Terbuka TUDM Pangkalan Butterworth. Acara yg bermula sekitar 9 pagi hingga 5 petang tu memang mendapatkan sambuatn luar biasa daripada orang awam. Sebelum kol 9, ramai yang dah datang awal untuk memastikan tak ketinggalan dengan acara yg diadakan.

Pengunjung bukan sahaja daripada kawasan sekitar tapi rasanya orang jauh pun ramai yang datang. Memang bersaing jugalah dengan program Jom Heboh di Batu Kawan hari tu. Walaupun pesawat yg dipamerkan terhad kepada pesawat2 TUDM yang beroperasi di Pangkalan Butterworth saja tetapi rata2 mereka yang tidak pernah berkunjung ke Pameran LIMA Langkawi pasti teruja melihat sebahagian kekuatan sayap ATM ini.


Pancaragam TUDM yang membuat persembahan pembukaan. Lagu yg dimainkan memang menarik



Kereta perisai ATM turut mengambil bahagian..


Helikopter milik TUDM...Nuri kah ini?


Pesawat tempur jenis Mikoyan buatan Russia kalau tak silap...


Ini skuadron F-5E...............


Pesawat pengangkut C-130 Hercules...Banyak jasa ni



Sunday, November 7, 2010

Ini bukan Makjun Salasa!!!


Sebenarnya kat atas tu bukanlah ubat kuat mahupun makjun salasa....tapi sekadar multivitamin. KM nak try makan kalau2 boleh meningkatkan selera makan. Mat Adam pun makan tapi untuk kanak-kanak dalam bentuk sirup. Harap-harap berjayala..........


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin