Saturday, January 5, 2013

3.1.13.....kami selamat terima baby baru..alhamdulilah...

Alhamdulilah...tahun baru 2013 bermula sempurna utk KM dan keluarga...Seperti yg ditakdir, 3.1.13 Cikgu Watie selamat melahirkan anak ketiga kami, seorg bayi perempuan seberat 3.5kg...wajah iras2 kakaknya semasa dilahirkan dulu....Setinggi2 kesyukuran pada Allah atas kurnian ini & terima kasih yg tak terhingga pd pengorbanan ibu yg bersusah payah mengndung & melahirkan anak ini....tapi baby yg akan kami namakan Chempaka Adriana ni belum ditatang atau dilihat oleh sedara mara lagi kerana masih di NICU sebab ada sedikit masalah dgn penafasannya seperti abgnya, Adam waktu dilahirkan juga hadapi masalah ni, kurang oksigen...kata doktor sebab paru-parunya basah...tghari td waktu KM menjengok, Chempaka dipasang lampu haba ke badannya dan kandungan oksigen makin improve..alhamdulilah...harap2 esok boleh dicaj sekali dengan umminya...tak sabar KM nak bawak balik utk ditemukan kakak & abgnya...Adam menyebut2 baby2 dlm tidonya sebentar td...nasib baik pekena susu sebotol terus tak mengigau dah hehehe....Akhir kata, tak tergambar kegembiraan hati ayah & ibu bila menerima kelahiran seorg anak...so jgn hampakan hati ayah & ibu anda especially ibu yg sakitnya tak terkira saat nak melahirkan kita....tak caya temankan isteri anda waktu dia nak bersalin...siksanya...KM alaminya sendiri kelmarin walaupun KM berada tepi bilik Cikgu Watie bersalin...nurse dh soh masuk tp Cikgu Watie dh habaq siap2 kt nurse sorg lagi, KM takyah duduk sebelah nanti dia pengsan hahahaha....malu company ja...

5 comments:

shafarina said...

Tahniah! Meramaikan umat adam kan.

ps: Mmg suami kena tengok macam mana susahnya isteri bersalin natural, kalau c-sect tak nampak sakitnya camne. Sakit masa pantang je. :)

EraNaZeErA.. said...

tahniah..

sedap nama baby...

bila dah melahirkan barulah tahu mcm mana susahnya ibu kita melahirkan kita.... insaf rasa hati sbb dah rasa sendiri sakit melahirkan tp adalah sangat seronok sebenarnya saat2 baby keluar.... nikmat yg susah nak digambarkan...

♥ ROS ♥ said...

Alahamdulillah syukur semua selamat... :) jgn sedih2 yer anak masuk nicu tu...chewaah nasehat lak... Ros emmahami perasaan itu..
Sedappnya nama :)

KM said...

Thanks buat ibu2 mithali yg komen ni....

risanur said...

tahniah atas kelahiran Chempaka Adriana...semoga menjadi anak yg solehah...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin