Thursday, March 15, 2012

Perkembangan Kedai Runcit ku...

Sekarang masa terbatas. After kerja, KM bertukar kerja plak sebagai tuan kedai..Masa nak menulis blog pun terbatas. Alhamdulilah, esok cukupla sebulan KM mengendalikan kedai tu.

Memang berlaku banyak perubahan pada kedai. Dulu bukanya tak ikut masa tp ikut suka tuan kedai. Sekarang KM buka daripada kol 8 pagi hingga 10 malam setiap hari (Ahad pun KM buka tau). Buat masa sekarang tak mampu lagi nak operasi sampai kol 12 malam..letih2.

Sekarang barang pun makin banyak daripada dulu & kepelbagai tu sentiasa ditambah dari masa ke masa. Cuma sekarang modai ja mengekang usaha KM nak mempelbagaikan lebih banyak barang. Perniagaan baru ni cash sangat penting untuk modal pusingan sementara mencari supplier untuk kemudahan kredit yang baik.

Beberapa supplier sebelum2 ni pun sudah kembali untuk menawarkan kredit yg lebih baik setelah hampir fed up dengan owner yang lama. Hopefully, kemudahan kredit nanti akan memudahkan usaha mesing modai perniagaan.

Sales harian pun sekarang dah maintain around RM400 ke atas & pelanggan2 baru sentiasa ada setiap hari. Mungkin ada yg masih tak tahu bahawa kedai tu dah ditakeover oleh KM & bukan lagi owner yang lama.

Kejayaan KM di bulan pertama ni ialah berjaya membayar sewa bulanan & gaji pekerja tanpa menggunakan duit poket sendiri...Namun banyak lagi yg perlu ditambah baik...

* Takdak sapa ke nak inject modai kat biznes KM ni? kekekeke......Membina semua imej perniagaan yang tercalar memang perlukan kekuatan & semangat....

4 comments:

$uNmeloN said...

KM x mau rebranding balik ka nama kedai tuh?

KM said...

Nak taruh nama pa bro??

$uNmeloN said...

Kedai runcit KM! ;P

~ NauGhtY guRLz ~ said...

aakan guna nama abg nazri & family.... bagus jugak tuh.....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin