Thursday, April 16, 2009

EXORA.......menarik?

Semalam Proton melancarkan model MPV terbaru keluarannya yg diberi nama, EXORA. Nampaknya memang menarik dari design luarnya. Tapi KM belum berkesempatan melihatnya dari dekat. Kebetulan balik dari hospital membawa Mem tersayang semalam dalam lingkungan kol 11 malam, masih ramai pelanggan yg mengerumuni bilik2 pameran Proton utk melihat model terbaru ni.
Didatangkan dengan enjin 1.6 Campro CPS serta versi 4 speed automatik, harganya di antara RM69,998 hingga RM75,998. Warna plak, tak silap KM ada 5 variasi warna.


Namun sehingga dia dilancarkan semalam, jumlah tempahan masih di bawah paras yg disasarkan iaitu 2,500 unit. Mungkin dgn penampilan sulung semalam, pembeli yg berminat mungkin boleh berkira2 untuk membuat tempahan mulai hari ni.


Bagi KM, produk Proton bukannya tak bagus tapi pengguna sering berhati2 kerana kisah lalu menjadikan setiap produk yg keluar seperti 'trial & error' iaitu sering terdapat defection atau kecacatan yg memerlukan pengguna kembali kepada pengeluar. Sebab tu ramai yg suka tunggu & lihat terlebih dahulu sebelum membuat keputusan.



Walau apapun, tahniah pada Proton atas kelahiran anak baru. Semoga bukan sahaja mencapai target jualan tapi juga target price untuk saham. Sejak minggu lalu, saham Proton melonjak hingga RM2.40 berbanding harga sebelum tu yg bergerak antara RM1.60-1.70.

* Kalau free, ujung minggu ni bleh bawak keluarga tgk produk baru ni hehehe.....mana tau ada rezeki bleh beli kan.....

9 comments:

Cik Pah said...

salam - exora ade 6 warna.. n cik pah paling suker skali ngan warna solid white.. skang masih dlam proses memujuk hubby untuk membeli. yelah keluarga dah semakim membesar..

Neeza Shahril said...

ekonomi not so keen untuk ramai beli kereta baru.. walaupun minyak dah murah sikit, barang2 lain still mahal.
Lagi pulak ramai yang laid off kan.. tapi kalau orang berduit, okay kot..

Dee said...

cam rondo je..or cam naza kia spectra 5..ko belilah 10..ko org kaya..kehkehkeh..

Masy said...

fuh ayat last tu mcm ayat org nk soping je hehehe

Shifu67 said...

tadi kawe dah tengok kat kedai... memang ok nampaknya... tapi nak tunggu first round kuar on d road la dulu... tengok cam mana

tengah duk kira2 nak tukar rusa kawe tu... hehehe

Mya said...

menarik.. aku suka gak.. sesuai untuk family besar.. :)

cHeRyNa PiReS said...

boleh bayangkan ibu bapa, mertua, adik beradik dan sebagainya duduk di dalam tuh...maybe boleh letak gak anak2 kucing dan hamster sekali:D

mebby a.k.a ezza said...

Li pokcik jgn x beli..rupa dh ader mcm Grand lavina..kira ok lah tu..ezza pon teringin nak tempah satu..mcm cantik jer kan dan harga sangat reasonable..

mebby a.k.a ezza said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin