Friday, September 30, 2011

Golf Garden...bukannya nak pi main golf

KM just tertarik ja ngan projek umah ni tapi masih belum pergi buat pemerhatian kawasan lagi. Lokasinya berhampiran sebuah kelab golf di Jawi, Seberang Perai Selatan. Berdekatan dengan kawasan pentadbiran daerah tersebut. Juga tidak jauh daripada susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang.


Mungkin harga property di situ masih rendah berbanding Seberang Perai Tengah & Utara tapi untuk perancangan jangka sederhana segalanya mungkin dengan mengambil kira keterbatasan tanah negeri yang kecik ini. itu just penilaian kecil KM ja.


Walauapapun kena pi melawat kawasan dulu sebelum buat apa2 keputusan. Lagipun KM mencari lokasi landed dengan harga below RM100k ja...yang murah2 sudahla....nak apply kos rendah mungkin dah xlayak sebab masing2 dah ada rumah atas nama sendiri. Kalau bleh aku nak je sebat teres kos rendah below 50k....senang cerita.


3 comments:

Aidura Sofiee said...

salam.

dah pi tinjau tapak tak?

kami dah pi pertengahan bulan lepas.

taman tu agak berhampiran dgn kawasan penternakan ayam. lalat punyalah banyak giler...

kalau betul2 berminat nak invest, baik pi tinjau cecepat kws tu. :)

KM said...

Bab lalat tu saya dah sedia maklum.....masalah dh lebih 10 thn.....anyway dh kurg byk sejak aconsave buka......saya decide cm nk beli sbb 2nd bridge dh nak siap.....aidura dah booked ke?

Anonymous said...

Since I had been to the Colosseum with the throngs who pushed and shoved through the cobbled gateways,
watching gladiators battle. The natural toxin most used is an
herb called senna. When I am strong. It might even be considered
the default indian home remedies for chickenpox way to think about the consequences
of not getting them vaccinated.

my page - chicken pox home remedies

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin