Monday, October 5, 2009

Ada sesapa yg sudi nak jd parttime housewife kt umah KM?

Kalau Mem baca tajuk entry ni sure KM akan kena baling ngan kayu api....paling kurang pun ngan kasut hahaha...........untuk pengetahuan dia dan pembaca2 yg yg rata2nya dr kalangan kaum Hawa, sesungguhnya di hati kecil KM ini tidaklah terdetik sedemikian. Percaya tau....jgn korang tak percaya plak....

Walaupun ketika ini, semua kerja umah akan KM tanggung bersendirian tp selagi hayat dikandung badan, KM akan teruskan jua hehehe...ayat cam org nak gi perang.....

Dh dekat seminggu Mem ngan baby Adam balik kampung utk berpantang maka KM di sini terpaksalah ambik alih tugas dia sebagai suri rumah sepenuhnya. KM kena basuh baju....(tugasan yg biasa...KM bleh buat punya)....masak (tugasan faveret KM)....mengemas rumah (ikut keadaan)......basuh pinggan mangkuk( xjadi hal sangat tp kekdg tunggu pinggan sampai tinggi KOMTAR).....pendek kata memang sebulan ni KM akan jd cm Labu Labi la......hehehe...

Pastu nak kena layan Budak Kacak lagi.....pagi2 nk kena antar gi umah Maktok dia sebelum gi sekolah........dahla besar cam gajah......nak suruh KM dukung lagi....Tapi KM dah pesan kat dia, nanti KM tua2, dia plak dukung KM, apamacam? Dia sengih ja............hambes betui....

8 comments:

suw said...

tula km..baru keje sket dh merungut..selama ni mem buat keje ade km reward ape2?isk isk isk..
:P

Dee said...

hahaha..xpelah..bertambah slim ar ko..kena dukung BK..sib baik BK ada..xlah mem riso sgt..kalo ko sorang..mau mem psg cctv..hehehe..

cHeRyNa PiReS said...

km..beranak lagi susah dr basuh pinggan mangkuk. skali skala bayarlah balik present paling mahal yg diberi kat wife tuh:)

KM said...

suw- kan dah kata sure KM kena taruh punya kalau letak entry cmni....Sebenarnya ni bukan merungut tp bergurindam je....

Dee-aku bukan takat slim, dah nak jd death man walking dah...dr pasang cctv baik buat live telecast lg canggih...hehehe...

cheryna- ko pun nak tumpang semangkuk...jgnla kerna The Reds kalah ko belasah KM plak hehehe....rasa2la KM nak present gelang tgn kt Mem pas..pasni...huhuhu..

azreen said...

hehehehe...gelak aku baca n3 nie....syok tak jadik housewife?

Zyma Saad said...

Salam KM....

Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Maaf Zahir & Batin.
Tahniah sbb timang cahaya mata baru.....

Part-time housewife? Huhuhu....
KM kene sabar la....jadi la labu labi dulu. Nanti mem sihat la. :)

suw said...

bile lg nak caras km..tunggu masa je ni hahahaha

KM said...

azreen- syok..syok..syok..hehehehe..

zyma- t/kasih. Syok oo jd Labu Labi...tgh screen nak cari Pak Hj Bakhil plak pasni....hehehehe

suw- ko memang suka gelakkan KM....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin