Thursday, March 24, 2011

Bila road tax keta nak mati................


Tiap2 tahun bila cukup masa maka yang pakai keta mesti fikir cmna nak gagau duit nak bayar insuran & road tax. Kebiasaannya yang membebankan ialah insuran terutama keta baru beli & NCB masih rendah. Lebih parah lagi kalau keta yang dipakai ber'cc lebih besar.
Arini dateline cukai jalan keta mati. Jadi semalam terpaksala korban dekat seribu tok bayaq insuran ngan roadtax. Itu pun NCB dah 55%, kalau baru start mau dekat 2ribu insuran....itu baru keta kecik2....ADOIIIII

3 comments:

DKosongLapan said...

ndak tak ndak kene jugak riniu...kalo tak ....tak berjalan le kete tuu...atopon tunggu je le kene saman

Dee said...

kecik ke keta ko? hehehe..tp nak buat camana..tak byr nti kena saman..huhu..

KM said...

D08-roadtax pun kena...tol pun kena...Malaysia..Malaysia...

dee-hehehe...kecikla tu, kalau naik BM ke barula besaq....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin