Thursday, July 5, 2012

Buffered Earning....Menanti BE sulung selepas 6 bulan...

Menulis di blog memang memberi kepuasan terutama bila kita mempunyai idea yang banyak utk berkarya. Lebih menambah kepuasan apabila usaha kita mampu memberi pulangan dalam bentuk tunai walaupun sedikit. Walaupun ada orang kata, duit bukan segalanya tapi segalanya perlukan duit sekarang ni. Tak caya? nak melepaskan hajat pun kena duit tau!!

Anyway, sebahagian besar blogger mendaftar dengan perantara pengiklanan seperti Nuffnang misalnya. Dengan harapan situasi menang-menang akan memberi pulangan dalam bentuk kewangan.

Ramai yg selalu mengharapkan mendapat Buffered Earning (BE) kerana BE lebih berpotensi memberi hasil yg lebih tinggi berbanding CPC biasa. Malah dengan rates BE yang tinggi, ada blogger yg mampu menjana pendapatan 3 hingga 4 angka.

Bagi KM, blogger picisan yang entrynya tak seberapa juga masih mengharap BE sulung selepas 6 bulan lebih menunggu!! Kali terakhir KM dapat BE, Disember tahun lalu!!! Lamanya menunggu hahaha....Anyway lama pun, semangat belum hilang untuk terus menulis....aku menulis bukan kerana duit tapi kalau bagi aku sapu ja....Bonus camna?? Berita palsu?? KM dah tahu...ada yg nak memancing di musim pilihanraya ni hehehe....PM Najib sila beri respon....



5 comments:

♥ ROS ♥ said...

Seronoknyer.. Ros tgk org ade, s pun buat lah.. Tak pnh dpt pe pun..hihihi...

Dora said...

ada tips2 nak dapatkan BE nie orang kata :D Sejak berblogging dari thn lalu da dpt BE lebih 20 kali.. tinggal 1 jak BE lg melekat dkr blog skg.. harap2 nanti msuk lg

Pesta Jiwa said...

pasai BE ni ramai yg bagi tips..aku pun x pasti kesahihannya..cuba usha kat blog aku cara sebenar yg aku dpt dari NN sendiri http://pestairamajiwa.blogspot.com/2012/02/cara-sebenar-untuk-dapatkan-buffered.html

Pesta Jiwa said...

betul atau tak aku x pasti ye...tapi kalau dah NN sendiri yang bagitau..kira betul la tu ...

hafiz said...

saya lepas tukar self hosted, BE segan nak masuk..entah bila lah nak jadi tak segannya..hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin