Friday, July 13, 2012

Saya bleh dapat RM24K sebulan dengan berblog??

Kalau blogger cm KM sure tak mampu nak dpt sebyk tu tapi org lain mungkin bolehlakan...Nak dapat RM24 setahun belum tentu hehehe....

Kalau melalui cara lain mungkin bleh...Lama sudah tak bercerita dengan kedai runcit KM. Sudah hampir 5 bulan menjadi peniaga runcit. Niaga kecil-kecilan....

Anyway..alhamdulilah dengan perniagaan KM...walaupun kurang tumpuan tapi KM ada player2 yg boleh memajukan perniagaan ini. KM beri kuasa & modal sendiri pandai rolling....Hasilnya KM pulangkan berdasarkan komitmen & hasil yang kita dapat...Aku jadi boss, insyaallah orang bawah takkan menderita...

Alhamdulilah..kedai kecil KM sudah mampu mencapai sales harian melepasi RM800. Kalau berterusan, sebulan sales boleh mencecah RM24,000....Andainya KM kira untung kasarnya sekitar 10% sahaja dan kemudian ditolak kos2 seperti upah pekerja & sewaan, KM masih lagi untung walaupun sikit....Alhamdulilah...ada untung lagi maa!!!

KM dalam stage meninjau kalau2 ada premis atau peluang baru untuk buka cawangan lain...tentang modal insyaallah kita bleh cari...Kalau ada 2 cawangan mungkin perlu tumpuan lebih...mungkin bleh ucap selamat tinggal pada kerja tetap sekarang yg menyakitkan jiwa....bayangkan nak masuk ofis pagi2 rasa cam separuh jiwa ku mati hahaha..besar punya falsampah!!

Insyaallah KM berharap Allah memberi kelapangan rezeki kepada KM...kesenangan KM kesenangan orang sekeliling juga...KM tak makan sorang sebab nafsu makan KM pun tak sebesar mana...kdg2 makan sekali ja sehari hahaha....

3 comments:

Mummy Akmar said...

Hi KM,

Ni sales apa yang boleh dapat RM24K? Takpaham lah..

Title blog tapi kata kedai runcit..ek eh mana satu ni dong?

Takpela sesenang jemput datang blog Mummy Akmar Queen of the Castle

Wsalam

JMR said...

lari topik nih..hehehe

kitakongsi said...

tulah pasal, sekali baca tak faham, baca sekali lagi makin tak paham pulak.. kalau tengok tajuk tu dah nak paham, ntahlah tak paham tak paham

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin