Friday, July 10, 2009

CHE DET....che det....


Apabila kerajaan mengumumkan pemansuhan beransur2 PPSMI mulai 2012, orang yg paling kecewa tentunya orang yg mengasaskannya. Tidak lain dan tidak bukan, org yg dimaksudkan ialah, Tun Dr. Mahathir Mohamad aka Che Det.
Dia yang selalunya akan mengeluarkan kata2 sindiran bg setiap satu isu yg dia xpuashati, tidak ketinggalan utk mengulas perubahan dasar kerajaan itu di blog beliau. Untuk menambahkan lagi kenyataan bahawa ramai yg menentang pemansuhan PPSMI itu, blog beliau turut mewujudkan poll berhubung perkara berkenaan. Jika anda lihat result poll tu sehingga kol 11, hampir 80% menentang pemansuhan itu.
Tapi ada yg mungkin ada xperasaan kalau anda xuji poll itu. Awal2 pagi tadi, kwn KM dr Terengganu maklum bhw poll tu penipu besar. Sekali anda undi Yes utk sokong pemansuhan itu, 4 atau 5 undi untuk No meningkat. Mulanya, KM tak percaya sgt cerita kwn tu. Tapi bila KM try memang sungguh poll tu PENIPU!!!!!!!!!!!!!!!!! No wonderla resultnya majoriti besar menolak pemansuhan PPSMI...........
KM berharap semoga sesiapa yg banyak membuat angkara durjana semasa hidup terutamanya pemimpin, supaya bertaubatla............Jgn terus menipu sesungguh bukan semuanya rakyat bleh diperbodohkan..........AKU BUKAN BODOH!!!!!!

5 comments:

tipahvogue said...

tak insaf lagik ghopernye...hurmmm...

KutukBina said...

Apabila Raja Paus menyuarakan sarkastiknya, maka anak-anak ikan bilis berlintang pukang lari...

dah Orang Tua.. maafkan lah beliau..

-apabila KutukBina mengutuk

suw said...

sabar km sabar..
bawak bertenang...
:P

mRs.aJaQue said...

wat???
ini tidak adil...
ceh..mcam mgundi jek..
pepn..xstuju pmansuhan PPSMI...

Dee said...

mmm..buat amal ibadat jelah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin