Saturday, January 28, 2012

Mini market: patutkah di-takeover?? any suggestion?

KM sekarang dalam fikiran panjang sama ada nak take over mini mart seperti dalam gambar tu. Tuan kedai berhasrat nak juai kerana takde sapa yang bleh bagi komitmen untuk uruskan kedai tersebut.

Apa yang patut anda rasa KM patut fikir sebelum take over kedai tu? Sales harian boleh mencecah 2k & sewa bulanan RM1,800. Dia nak lepas around 50k....KM tak kisah pasai modai tapi orang nak uruskan....




* Para pemodai2 yang ku cintai, sila bersedia dengan modai2 anda!!! hehehe..............

7 comments:

Dee said...

yup..kena cari org yg sanggup nak jaga..dan mestilah amanah..taknak hadiah ke? bila nak email address? alamat lama kau aku tak simpan..hehehe..

♥ ROS ♥ said...

Wah bestnyer dh leh ada business.. Ros xtau nk wat business apa lg... Kedai kat area mna??

KM said...

dee- aku menghadapi masalah ni la skrg...xcukup org yg benar2 bleh utk takeover & urus kedai ini buat temporary sehingga aku yakin utk resign n full time terjun bisnes ni...

Ros-ni baru dlm pertimbangan, saya xdecide lg....kedai kat bayan baru sana....faktor jarak juga merunsingkan saya....

~ NauGhtY guRLz ~ said...

abg nazri beli jah xrugi... tp kan kena carik org yg boleh dipercayailah tuk jaga..leh gaks tukaq p kedai 1 malaysia..hehehe

Anonymous said...

good luck bro...cube dulu baru tau. kot-kot leh jadi businessman sepenuh masa. haha..

-nanichoc-

risanur said...

bagusnya ada org offer buat bisnes yg confirm ada customer...komitmen itu penting...fikir2kan ye...

Melaka_ku said...

Layari: www.sabunberasmurah.blogspot.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin