Wednesday, January 4, 2012

Target 2012: Mahu tambah rumah atau orang rumah??

Tahun Masihi 2012 dah melepasi hari ke-4. Pantas sekali masa berlalu. Ramai yg selalu meletakkan azam atau sasaran di awal tahun baru ni. Tetapi akhirnya dilupakan begitu sahaja.


Macam biasa, KM tak mahu meletakkan sebarang sasaran untuk tahun baru. Perancangan untuk membeli hartanah landed di hujung tahun 2011 yang lalu tidak kesampaian setelah mengambil kira & menilai semua faktor.


Tahun 2012 belum ada perancangan tentang hal property. Cakap2 hal ni pun belum kedengaran. So, KM pun belum bersemangat nak merancang hal-hal hartanah seterusnya. Kalau ada rezeki nanti kita sapu ja hehehe....


Papapun kita kena tunggu kalau2 ada durian runtuh di tahun 2012 ni...masa tu barulah seronok kalau bercerita atau nak beli rumah baru!!!


* Satu pengalaman daripada org lain yg dapat KM kutip tahun ni ialah kalau nak beli rumah untuk duduk kekal, pastikan environment & lokasi sesuai ngan kehendak jiwa anda. Jangan beli semata2 kerana harganya atau design/binaan yg menarik sahaja!! Nanti takut2 anda xsesuai nak menetap di situ!!!





2 comments:

Dee said...

wah..nak beli rumah lagi ke? bagus2..beli utk aku satu gak eh..muahaha..

♥ ROS ♥ said...

Rumah boeh, org rumah jgn..hhahaha.. Beli umah belah penang, dh dpt kunci leh jual..untung sgt... :) hihihi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin