Friday, May 14, 2010

Hadiah Hari Ibu................

Memandangkan Mem dah lama berhajat nak memiliki DLSR maka hajat tersebut KM sempurnakan pada Hari Ibu yang lalu. Asalnya nak dapat brand NIKON & memang tengah survey pun. KM dah dapat satu NIKON D3000 kat mudah.com.my yang 2hand tp masih baru & harga pun ok. Tuan dia nak tolak sebab nak beli D90. KM pun berkenan kat D90 tp body saja kat 2k lebih. Ambik masa 2 hari nak fikir, bila call balik set tu dah dijual. Melepas........

So, gi survey kat kedai kalau2 ada yg offer harga baik punya. Survey punya survey, akhirnya berkenan kat CANON 450D. Dengan spec yg ada, KM kira harga Canon lebih baik dari Nikon. KM pernah guna Canon & yakin kualiti dia memang bagus dari beberapa jenama lain.

Jadi inilah hadiah buat Mem sempena Hari Ibu. Walaubagaimanapun, pengorbanan dia sebagai isteriKU & umi kepada Nur Batrisya & Muhammad Adam Irfan memang tak boleh dinilai dengan wang ringgit. So, terimalah hadiah yang xseberapa ini dari KM (cam sasterasawan plak ye hehehe....). Semoga bleh cepat2 jadi photografer yang bagus pasni......

Maka terjawaplah Teka Teki yang KM tanya aritu. Yang ada dalam beg kertas di atas ni ialah sebuah kamera. Dan pemenangnya ialah DEE .(diiringi tembakan meriam 11 das hehehe..............). Hadiah akan dikirimkan pasni hehehe..................ko jgn minta hadiah DSLR plak....

* Hari Guru ahad ni, nak kena beli hadiah jugak ke? fikir..fikir.........sambil seluk poket......

6 comments:

risanur said...

bestnye dapat DSLR...tahniah mem KM...slmt hari ibu...

Dee said...

wow..dslr..aku nk hadiah dslr gak leh? xpelah..compact camera pun bolehlah..kahkahkah...

.::WaNiE::. said...

weee dpt hadiah mengancammm !! beruntung mem :)

mamarempit said...

weeee..best nye....ari jadi dpt adiah, ari ibu dpt adiah..ari guru dpt adiah...ari apa lg???? ni yg jeles nih

Queen said...

ala...terlambat...i memang nak tolak i punye dslr....

Kebencian_Maharaja said...

risanur- tak lama gi giliran risa plak..insyaallah..

dee-ces...demand betul ko ni...

wanie- sapa dok bukit beruntung lagi untung...siap dpt bukit lg hehehe....

mama-hehehe.....tryla minta kt abe...

queen- takde rezeki :(

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin