Monday, May 3, 2010

Ronda 1 Mei......Part One

1 Mei (Labour Day) tahun ni jatuh ari sabtu, so xdapatla extra cuti. Rancangan awal nak ke utara tp last minute tukar, kita menghala ke selatan. Journey untuk mengimbau kenangan silam.


Mula-mula, kita pi basuh keta dulu hehehe........sebab keta dah nampak cam baru balik dari rali. KM masuk auto wash yg pakai mesin sebab cepat sikit.


Next stop, KM singgah kat Tasco Seberang Jaya, beli barang dapur sikit.

Destinasi bajet seterusnya, Warong Mee Udang Mak Teh kat Matang, hampir sudah ngan Kuala Sepetang. Rasa biasa2 je tp harga boleh tahan jugak. Mungkin sebab dh pernah masuk tv.

Kalau bawak kerabat ramai mai makan kat sini, sure bleh kopak. Tapi kalau sekali sekala nak mencuba apa salahnya. Mencuba pengalaman baru. To be continue.............

2 comments:

risanur said...

bestnye gi jalan2 sambil mengimbau kenangan silam...ada nostalgia gitu...
hubby risa pun orang taiping tapi takdelah gi jalan2 cam gitu...

Kebencian_Maharaja said...

risanur- ada kelapangan ajakla dia balik gi jalan2 kt taiping ni.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin