Wednesday, January 7, 2009

My smoking progress.......


Bukan senang ya nak mengatasi ketagihan merokok. Bila sendirian dok berehat sure teringat 'dia' umpama seorg kekasih mengingati kekasihnya. Penangan nikotin memang susah nak diatasi. Patutla ramai yg hangat2 taik ayam je berhasrat berhenti merokok.
Dah seminggu KM berhasrat nak berhenti. Untuk yempoh tersebut, K belum lagi berjaya berhenti terus. Cuma KM mengurangkan acara menghisap rokok mcm org berdiet mengurangkan pengambilan nasi. Sehari, KM just hisap sebatang je rokok bagi mengatasi ketagihan ketara.
Sehari dua, apabila dos dikurangkan, rasa ketagihan semasa bersantai di rumah mcm berjaya dikurangkan. Lepas sebatang, mungkin dos kena dikurangkan sekerat batang ekkk? Pastu tu quit terus, bleh ke?? Hehehe......

17 comments:

Dee said...

bole punyo!! syabas km..tp lum berjaya sepenuhnya..kalo daki gunung baru separuh je ni..masih ada separuh lg sblum ke puncak..bertatih-tatih pun xpe..asal dpt ke puncak..asal dpt capai matlamat..semoga berjaya!!

mamarempit said...

usaha tangge kejayaan...go KM!!!! go!!!! InsyaAllah...
Nak 1000 daye..tk nak..1001 dalih...

prebetsabu said...

bila ko dah berjaya quit sepenuhnya, ko la idola berhenti merokok aku bro!!!

cepat2.. jadikanlah diri ko tu idola aku... ayuh!

anaiz said...

keep it up..
mesti boleh punya..

ita.itu said...

rokok lain ada..kah.kah.kah..sian ko km

azreen said...

km apa yg best sgt hisap rokok tuh....isap lain kan lagi best....hehehehe

kakpiah said...

baru lagik asben aku tnya doktor...
"bleh ker saya benti merokok dgn cara saya kurangkan pengambilannya dr 5 btg sehari ke 2 btg sajer.. "
kira cam slowly benti la kan..
peh tu doktot jawab..
mengarot..
nak berenti.. berenti jer..
kalo dok kurang2kan..
sesilap buleh lg bertambah dr kebiasaan..
muehehehe.. lu pikir la sendrik KM..

dakgilachoc a.k.a nani said...

u can la KM...aku jadik pompom girl ni bg semangat kt ko...silerlah berhenti dgn jayanya okeh..:)

makpontianak said...

apa kata g cuba rokok yg x sedap..compom x selera..hasilnya..pengambilan makin sedikit..n...lama2 dah x nak dah...

Neeza Shahril said...

yang penting ada kemahuan.. kalau kena paksa, memang susah nak berenti..
Insyaallah, boleh la tu.. sikit sikit lama lama jadi bukit.. (duit jadi bukit sebab tak habis beli rokok hehee..)

.::WaNiE::. said...

huhuhu semoga berjaya KM boleh :P hihihi

KM said...

dee-Insyaallah saya tgh berjuang ngan perasaan ni..sungguh siksa melawan ketagihan merokok...i'm try my best hehehe..

mamarempit- rasa cam masuk pertandingan merentas desa plak hehehe...

prebetsabu- hahaha....kali ni nak kasi hadiah pa plak bro?

anaiz- takdak ang pow ka? hehehe

ita- ko ckp, jgn sebrg ckp. Kang aku lesing kang....

azreen- ni sorang gi kerabat Ita...hehehe

kakpiah- asben ko kata kt doktor, aku tanya kt pawang...tentula jawapannya berbeza hehehe...

nani- rasa cm masuk mertandingan tarik tali la polak hehehe...

makpontianak- rokok xsedap tu, curutla ekkk....sure KM muntah ijau nanti...

neeza_shahril- ya betul akak...sekurg2nya skrg belanja rokok dh kurang sikit...

wanie- ko pun pompom girl gak ke? hehehe......

Mrs.Sheikh said...

bravo2.....teruskan usaha okk :D

Capo Grande said...

bro...gud luck gud look....aku pun tgh try berenti nih...moga2 kita berjaya.....amiinnnnn...

saya said...

wehhh..bukan sng nk quit smoking..lagi ada niat nk quit..lagi banyak godaan mendatanggg..... apapon.. good luck

KM said...

Mrs. syeikh- insyaallah doa anda membantu usaha KM ni. thanks...

capo grande- semoga kita suksess hehehe.....bukan senang nak berhenti kan....

saya-thanks, semoga usaha yg baik mencapai kejayaan...

splendid said...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG
jordan shoes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin