Wednesday, October 6, 2010

Gaji lambat gi..ramai dah pokai ni hehehe....

Syawal masih berbaki sehingga Jumaat ini. Demam jamuan raya & open house masih ada lagi sisa2. Insyaallah malam ni KM ada lagi jemputan 1 jamuan raya anjuran sebuah parti peringkat cawangan di kampung KM. Jika tiada halangan, insyaallah KM sampai. Sebenarnya entry ni bukan nak cerita pasai jamuan raya tapi nak cerita duit or gaji dah abis sebab raya punya pasai hehehe....

Sebagai bukti, ada orang dah mula google tarikh gaji untuk bulan Oktober ni hehehe.......desperate ke? Kalau kakitangan kerajaan tu, rasanya gaji bulan ni pada 25 Oktober, hampir 20 hari lagi tu. Penat juga nak menunggu buat mereka yg dah betui2 kering poket ni. Kalau bulan posa, bleh gak dapat juadah berbuka free....ini posa dah lama berlalu & raya pun dah nak abis. Jenuh..jenuh...

Jangan mangsakan duit raya anak dahla tp kalau desperate sangat, gunalah janji pasni gantikan balik. Hidup orang kebanyakan beginilah. Kadang2 dihimpit kesulitan & masalah kewangan. Bagi yg kaya & takde kesulitan kewangan tu bagusla, bersyukurla......

* Pengundi2 DUN Galas mungkin bleh dapat duit segera or durian collapse (durian runtuhla tu) sebab SPR dah umum penamaan calon pada 26 Oktober serta tarikh pengundian pada 4 November ni.......

3 comments:

DKosongLapan said...

errr....ayat mike sebelom ceghite pengundi galas tu...agak pedih leee.....sebab awok peghonah buat dulu......hehehehe...tak ganti lagi niii

Anonymous said...

Kita naik basikal ke opis, pakai t-shirt murah ngan kain pelikat kat opis dan makan nasi lauk ikan kering hari2. pastu bila Proton ngan perodua tak laku, McD, KFC dll tak laku, kedai2 mamak tak laku, masa tu mula la kerajaan jadi gempar. pastu banyakla diskaun-diskaun dan stimulus-stimulus untuk merangsang perbelanjaan domestik.

KM said...

D08-hehehe..cobaan....

Ano-Takyah susah2 kan diri mcm tu...nak jaq kjaan yg ada ialah tukaq ja kjaan...siapa bleh serve baik..kita sokong..yg kurapsi boleh blah...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin