Wednesday, October 13, 2010

Mudahnya guna Router........

Dah 2 minggu start pakai wireless router untuk access internet kat rumah. Bagi pengguna ICT bertaraf beginner cam KM ni memang selama ni tak tahu penggunaan router ni memudahkan access internet secara wireless. On saja router tu, terus bleh access dari mana2 netbook/pc yg berada dalam lingkungan/jarak yg bleh dapat signal tu. Bilangan unit pc/netbook yg bleh access menggunakan 1 router bleh sampai 25 unit.

So, sekarang masalah KM & Mem untuk access internet serentak melalui netbook masing2 dah tak menjadi hal hehehe...Jiran2 KM yg nak access internet secara percuma pun blehla online bila KM on router tu sementara KM belum protect access tu ngan password hehehe.....

* orang lain mungkin dah lama guna or tahu tentang kegunaan router ni tapi KM baru nak tahu & guna benda ni hehehe.........

3 comments:

DKosongLapan said...

bajet macam mane??? ok???...ni kighe macam wireless jugak jugak la kan??

Dee said...

kehkehkeh..aku kt kl leh guna router ko tu x?

nizam omar said...

berapa harga router mcm tu? mekasih nang saya.singgah2 dan jengok2..myred eyes team

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin