Wednesday, October 6, 2010

Rumah Baru....Duit pun kena baru........


Umah dah dapat kunci, so KM sekarang dalam stage nak buat pemasangan api, air & buat small renovation apa yg patut. Rancangan asal memang nak jadikan unit sewaan dengan furniture. Kalau sukses rancangan ni, blehla KM ngan Mem proceed with next project. Hehehe...sembang mcm banyak duit.

Sabtu lepas gi Karnival SPNB di Sunway Carnival, Seberang Jaya. Under SPNB di Penang ada 1 projek landed property dalam fasa penjualan iaitu Taman Limbungan Indah di Jalan Chain Ferry, tak jauh dah dengan Terminal Feri Butterworth. Tapi harga memang pecah kepala, 2 storey price over RM36ok. 5% discount for Bumi.

Walaupun di luar kemampuan tapi seronok juga bleh survey2 walaupun tak dapat membelinya sekarang. Mana tau di masa depan ada rezeki. Ada kawan pernah cakap kat Mem, 'kalau dah beli sebijik tu, susahla nak beli lagi'. But we proof he wrong. Now we have 2 property with estimed value more than RM200k. Bukan kami sombong tapi don't be underestimated & look short to somebody (cam merepek je English aku ni....).

Lagi satu pesan KM, jgn suka cakap besar depan orang. Biarlah cakap kita tak besar tapi kemampuan kita besar...........Kalau cakap ja besar tp habuk pun tarak, bikin orang meluat je.


4 comments:

DKosongLapan said...

tahniah le KM....beli ghumah ni bagoih ...untuk long term investment...... rege ghumah sentiasa naik.....tak macam keghete (kereta).....kecuali keghete (kereta) entik leee...tahniah lagi sekali

Dee said...

wah..ko dh makin pandai menambah harta..tahniah..utk kesenangan sendiri gak kan..

KM said...

D08- KM baru sangat start perkara2 ni...dulu2 xreti pun...masih belajar selok belok dunia hartanah ni..Mike yg muda2 kalau ada peluang rembat ja.......

dee-aku tak pandai pong....aku baru dok takteh2 bab ni....

nhar2 said...

tahniah, beli hartanah yg penting lokasi...saya pun ada gak beli 2 unit kat Casa Prima, alhamdulillah senang cari penyewa kat situ especially students. Go to my blog for detail. Semoga berjaya dalam bidang hartanah ini!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin