Monday, October 18, 2010

Kalau tunggu BE tak dapat2, pa kata ko gi jual surat kabar lama hehehe...

Memandangkan Mem dah bagi warning & set deteline supaya KM clearkan paper2 lama yg kat dalam bilik Adam tu maka Sabtu lepas KM terpaksalah membanting tulang menjual paper2 yang dah tinggi cam gunung.

Dengan bantuan Mem, KM berjaya jual semua paper2 lama tu. Memang banyak paper kat rumah KM sebab KM dari zaman muda2 rajin baca akhbar. Cuma sekarang ja KM dah mula kurang beli akhbar sebab dah tak tahan ngan pembohongan, penipuan & fitnah yg diorang tulis. Ada satu akhbar Melayu tu, nak tengok muka depan dia pun KM tak lalu, cam nak muntah.

Keseluruhan jualan paper lama KM mencecah lebih 200kg. Dengan harga 35 sen sekilo, dapatlah lebih kurang RM70 utk semua paper yg KM let go tu. Consider berbaloila bagi sesetengah blogger yg susah nak dapat BE cam KM ni. Nilai banyak tu kadang2 blogging 1 tahun pun takleh dapat banyak tu kan?


* KM rasa kalau korang rajin buat acara recycle & menjaga kemesraan alam ni memang boleh mendatangkan keuntungan. No wonder sesetengah orang menjadikan recycle barang2 ni sebagai salah satu bisnes yg menguntungkan................




5 comments:

MyZone~theUn4given said...

..patotla dapat jual byk..promoter cun rupanya...hihihi

nurazzah8 said...

Salam ziarah dan salam perkenalan,
akak dah lama dah menerjunkan diri recycle barang2 ni, ia suatu agenda keluarga..bila dah banyak...suruh anak2 tolong kutip kemas dan hantar ke tempat recycle..dia orang pun seronok sebab jual sampah dapat duit!

nurazzah8 said...

oh ya..lupa pulak..jomlah join Ga akak..dapat hadiah menarik...

tq...

Ayuraza said...

yess..
berblog setau pn xpat 7ohengget tu..leh la blanje mem mkn besau..ngeh..ngeh..

nurul said...

hahaha.. kalu ada majalah lama juai kt kedai buku 2ndhand lg berbaloi...;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin