Wednesday, April 20, 2011

Bila isteri mati kena kawen lain ke????

Semalam, KM ada bawak Cikgu Watie pi klinik sebab dia lenguh2 badan. Bila check tekanan darah, Bp dia naik. Mungkin sebab beberapa hari ni tak cukup tido mengemas rumah. Pastu check gula, gula pun tinggi dari biasa. Mungkin sebab makan pulut durian byk kot hehehe....Jadi Doc minta dia kembali berdiet supaya mengelakkan risiko kena diabetes sebab dari segi faktor genetik mungkin boleh kena sebab kedua-dua my parent in law ada penyakit tu.


Bila masuk keta, dia cakap "camni bleh mati awalla. Abg blehla kawen lain".


"Amboi2..suka2 hati ja buat kenyataan tu. Dalam hati ni, sekecik kuman pun xdak niat nak kawen lain lagi tau (moga Allah menetapkan hati KM ni.....kekeke)".


Persoalannya?? Kenapa orang pompuan ni suka nak bersangka buruk kat suami?? Kenyataan bahawa lelaki akan kawen lain bila isteri mati tu terlalu stereotaipla.....bukan semua lelaki akan kawen lain beb.....ada yang akan tumpukan pada membesarkan anak2.....So jgn suka2 buat kenyataan gitu tau!!! nanti KM saman hehehe....




3 comments:

DKosongLapan said...

itu belom lagi ceghite bab2 madu ni....sensitip betoi oghang pompuan ni.....

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

As.salam CB,
MDT nak tumpang menyampuk sikit..hehe

rasanya dalam 10 lelaki, cuma sorang je kot yg tak kawin lain..hikhiks!

jgn saman arr..

KM said...

Do8- betui tu bro....kdg2 mulut kita belum kuar apa2 lagi, depa dah mcm2 buat spekulasi...last2 yang kena kita jugak :(

MTD- kenyataan tu mungkin bleh dipertimbangkan hehehe....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin