Monday, April 25, 2011

Stress juga bila terlibat dalam kemalangan.......



2 hari lepas KM menulis tentang kemalangan maut di atas Penang Bridge. Petang tadi KM plak terlibat ngan kemalangan langgar belakang. 3 buah kereta & keta KM yang paling depan sekali. Dihentam oleh Iswara yang turut dihentam belakang oleh Honda Accord. Selalu berlaku kemalangan langgar belakang terutama bila mengejar lampu isyarat. Terlalu kejar lampu hijau sampai tak sedar kenderaan di depan.


Kalau claim insuran sure lambat ni. Pemilik keta Accord (katanya Dato) tu dah setuju bayar kos tok repair kerosakan dua2 kereta tu. Walaupun bleh setel tapi ralat jugakla sebab semua kemalangan yang KM alami semua salah orang. Sebab kecuaian diorang, KM plak tanggung masalah.......Anyway alhamdulilah takde kecederaan dari kemalangan tu........So, drive carefully...


* Bila terlibat dalam kemalangan memang stress tapi apa bleh buat semuanya takdir. Walaupun kadang2 kita begitu berhati2 tapi kalau ditakdirkan berlaku, berlaku juga ia......


3 comments:

rosdiana said...

kereta baru.
mau tak stress.
haha!
eh, sesuai ke gelak?
jgn marah KM...

soccerrat said...

kakwos- cis....pasni aku pakai bulldozerla senang...aku jemput ko org memula kalau nak hentam belakang hehehe..........

rosdiana said...

jangan la kejam.. keter kakwos wira SE tawon 2004 jer. kena langgar dgn buldozer mampat jadinyer..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin