Friday, April 8, 2011

Untung sikit cukupla.......hehehe...

Sebenarnya beberapa minggu ni KM tengah survey dlm 2hand market tok sebijik netbook utk sorang bakal buyer ni. Dah kat sebulan 2 tak buat sales ni, xmasukla beb...perniagaan macam ni la...naik & turun macam pasang surut air laut jugak.

Kadang2 susah jugak nak meet kemahuan castemer ni, tetambah bakal castemer ni plak rabun IT (xmau kata BUTA nanti castemer marah) tapi buat2 cm pandai hehehe.......Cari punya cari, adala satu mamat nak let go netbook dia sebab nak pandai duit..Pas dapat yang sesuai kena nego plak tok harga yg terbaik supaya nanti adala untung sikit bila KM passing to my castemer.

Nego punya nego dapatla kurang sikit dari harga yg asal diofferkan. Walaupun belum tgk brg tapi KM dah setkan supaya deal ni jadi sebab KM punya instint cakap dia mesti ada brg yg baik sebab tu dia insist xmau bagi kurang banyk dari harga asal diofferkan.


Set masa, tekan duit & terus gi deal. Dengan condition luar & dlmnya, KM puashati ngan unit Toshiba NB305 ni. Kalau baru dari kedai, RP dia lebih kurang RM1,299 tp KM beli pada harga diskaun yg sgt2 berbaloi dgn condition unit ni. Belum pun sempat castemer tgk, rupa2nya ada org lain dah berkenan ngan unit ni. Sapa lagi kalau bukan Cikgu Watie la....tp wa sayang bini maa.....Dia mau, dia ambikla. Netbook HP sekarang wa let go la sebg Batter Trade...HP tu pun baru lagi beli.......


* Banyak sangat lappy dalam rumah pun kdg2 menyemakkan keadaan je....So ada je buyer ngan offer yg berpatutan, KM let go je....

1 comment:

suw said...

let go jgn tak let go..yg baik bagi kat bini..bagus km ni..jgn bg yg dh hidup segan mati tak mau sudahla

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin