Thursday, September 18, 2008

Nak Beraya di Zoo?

Seperti kelazimannya, setiap kali menyambut Hari Raya, kebanyakan orang kan menyambutnya di umah sendiri, di kampung halaman, di umah orang tua, sedara-mara, umah jiran2 or kawan2. Itu kebiasaanla.

KM semalam mengemukakan usul @ cadangan kepada Mem untuk beraya tahun ni di zoo. Yela selalunya kita beraya ngan orang, pa kata kita meraikan binatang plak kan..kan...Binatang seliar2 mana pun, dia ada natural laws yg dia ikut. Tapi kalau sejahat2 manusia ni lebih jahat dari binatang.

Anyway, usul ni sedang diertimbangkan hehehe.....Budak Kacak sure mesti siok raya kt zoo kan. Anda pikir wajar or not cadangan KM ni?

* Dah lama kita tak pi zoo ye Budak Kacak....

16 comments:

ita.itu said...

elok gak ko beraya kat zoo..sian sedara ko x de sp nak melawat dia..terutama cik nyet..jgn lupa bwk rendang ketupat ye..haha

suw said...

byk2 tpt..takkan nk gi zoo kot?
sy suke lepak2 ngan femly bile time raya..heaven!

dakgilachoc a.k.a nani said...

Kak Ita, kita setuju ngan akak...sedara mare Km kn lebih ramai kat zoo...hahaha...larikkkkkkkk......

risanur said...

tak sangka KM mempunyai idea yg mcm tu menarik dihari raye...kalu risa akan gi zoo masa lain coz masa hari raye la kita nak jumpa sedara mara untuk bermaaf-maafan walaupun manusia ni dikatakan 'jahat' dan 'nakal'...itu hanya pandangan dr risa...sorry yea kalu KM tak boleh nak terima...

Kebencian_Maharaja said...

Ita- Pantang aku buat ruang...mesti ko taruh meriam ye. Takpe..takpe, aku catat dalam buku 555 aku.

suw- pa kata KM pi lepak umah ko? camna? hehehe..

Nani- Ko pun sama ngan Ita..Takpa..takpa..aku catat juga dalm buku 555

Risa- Tak marahla. KM ok je...memasing ada pandangan sediri hehehe...

mim.ya.ra.alif said...

pigi la genting!
besttt...

Neeza Shahril said...

anak-anak akak ajak pergi muzium bila balik malaysia! hehee.. tak pernah lagi kami bawak diorang ni pergi muzium..

raya kat zoo best gak kan.. boleh salam2 ngan orang utan.. :P

Ungku Nor said...

ehemm..ayat tu macam hangin sebab tak dapat nak balik kampung je..;p

zan said...

huah..huah..huah..terhibur... assalamualaikum km,

0-0 kita yek..

cHeRyNa PiReS said...

waaaa...bestnye sambut raye ngan baboon:D

.::WaNiE::. said...

errr...errrr..aku nak tanya ni..kalau raya free tak masuk zoo..bleh gak aku pi sekali..boring siot balik kg mertua :P hahahaha..sbb aku xpaham dorang ckp apa..kakakaka..xdek geng!

Aidura Sofiee said...

molek bebenor idea ko ni km. bravooo! tak terpikiaq aku.

ni aku nak tambah sket. selepas balik dr beraya kat zoo tu, apa salahnya km kona sket pi lak beraya kat pusat pemuliharaan org utan.

sambil2 tu bleh le sedekah kuih2 raya ke, duit raya ke kat depa semua. :P

hUmmY said...

ahahahaha!

melawat sedare yeeee?

:))

anaiz said...

uik, beraya kat zoo..
ramai kenalan ke kat sana??
hehe..

p/s : itu la orang umah yek. patut la tisha cute ;)

ijad said...

salam....selamat aidilfitri 2008

Mieza said...

la x ada tmpt lain ke nak pg...:D cuba pi genting ke...sunway lagoon ker...

nice blog...kita exchangelink bole..:D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin