Monday, December 1, 2008

Kalau ye pun tak tahan, berhentila dulu beb....

Korang penah membaca or menghantar sms semasa memandu kereta or menunggang motosikal? Sure ada antara kita yg pernah buatkan tapi sapa nak ngaku kan? KM selalu nengok orang buat aktiviti ni semasa di jalan raya. Tak kira sama ada yg bawa kereta mahupun yang bawak motor. Selamba je diorang buat cam gitu. Apa diorang pikir, diorang dah hebat sangat pe sambil drive/ride, diorang berbalas sms.

Sebenarnya, aktiviti n bahaya beb. Bukan sahaja mengganggu tumpuan korang semasa di jalan raya tapi boleh menyebabkan kemalangan. Kalau kemalangan tu membabitkan korang saja (masuk parit or langgar pokok), lantakla. Tapi ini boleh membahayakan pemandu/pengguna jalan raya yang lain.

So, nasihat KM, kalau nak bersms sekali pun tunggu je la sampai destinasi dulu. Atau paling tak tahan dah nak sms, korang berhenti je kat mana2 yang selamat, korang sambung bersms. Sampai petang pun sapa tak marah.

* Ingat, ANDA MAMPU MENGUBAHNYA.

10 comments:

ita.itu said...

eleh aku tau sbb apa ko marah..sbb ko sure x tau nak sms kan..x pun terkial2 ko nak naip nye..hehe

Dee said...

sy kalo buat pun xpe sbb sy passenger je..hehehe..tp kalo kwn sy drive dia buat sy saman dia trus!! Hahaha!!

azreen said...

entah ek KM tak tahu nak komen apa...masing2 pandai2 la jaga diri kan....jgn org lain susah dah lah...

risanur said...

kalu tak kemalangan lagi selagi tu la mereka wat camtu..kalu dah terngadah baru nak beringat...susah camtu kan..

CiK AiDa said...

adusss KM...
terasa sungguh!
dulu2 aida slalu gak cam tue...
tp skang dah insap dah...sbb!!
dah kena saman!
huhuhu...membebel abah den..

tp tue semua experience la...
tobat tak wat lgi!!!

Neeza Shahril said...

akak pernah buat gitu.. tapi masa tu traffic tak lah sibuk. Mungkin masa tu tengah tunggu lampu ke.. kalau tengah jalan sibuk, tak berani la weiii.. naya je karang..

Kak Piah said...

wuih.. tajok.. aku ingat tak tahan aper la tadi.. hehehehehe...

hUmmY said...

hehehe!

btul tu KM!

kang x fokus kat jln..

abes eksiden!

sape nak dislhkan?

;p

mummysyafie said...

tapi benda camni mmg bahaya kan. mana nak tengok dpn,mana nak tengok hp lagi. tapi kalau aku jumpa orang camni..mmg aku hon je..

KM said...

ita- aku marah sbb prihatin. Satu ari bebudak yg naik moto sambil bersms langgo ko, baru ko tau. (Aku ckp je supaya ko insaf bkn aku minta ko kena langgo hehehe..)

dee-kalau taruh lokap setgh hari bleh? hehehe..

azreen- hehehe...km senyum je...jgn langgar kanggaroo ye

risanur- saya sokong pandangan tu sambil berbisik..ko penah buat cmtu dak Risa?

Cik_Aida- Taubat nasuha ekk? keh..keh..KM senyum dgr ko dah taubat hehehe...

neeza_shahril- saya pun buat tp masa tgh tunggang unta hehehe...

Kak_piah- saja nak bg ko suspen hehehe...sbb ko pun slalu bg tajuk suspen...

hummy- KM salahkan ko, bleh? hehehe...

mummysyafie- hehee..km ingat nak lempar bom tgn, bleh ke? hehehehe....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin