Friday, December 19, 2008

Ronda-ronda cari Angpow...

Korang pun tahu KM tengah bermuram durja kerna ATM menelan duit sebanyak RM1k. Nak nunggu dapat balik tu entahla bila. So, dalam keadaan gini kena la byk mohon diberi kesabaran supaya tidak terlalu tertekan.

Sebagai satu cara meredakan tekanan tu, KM gi melepak di sini. Bukan lepak di pub or night club, minum2 tp gi investment bank @ broker saham. KM gi ushar2 kalau menjelang New Year & Chinese New Year ni mungkin boleh buat angpow sikit ke.

Sekarang keseluruhan share market dunia termasuk Bursa Malaysia dlm keadaan bearish. Harga2 saham majoritinya rendah berbanding masa bullish aritu. Sesetengah syer harganya lebih murah dr harga sebiji gula-gula. Mungkin sesiapa ada duit lebih mungkin sesuai utk mula mengumpul kaunter2 yg berpotensi.

* Ujung tahun banyak cuti..sesapa yg kuar bercuti tu, selamat bercuti...jaga diri baik2..

15 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

aku pun cuti pjg...start 25hb-1hb...jgn jeles no..nti aku lawat ko kt penjara tu okeh...kakakakakaka....

risanur said...

kesian kat KM krn masih bermuram durja atas kehilangan duit yang tidak disangka itu...moga cepat dapat kembali duit tu...

Neeza Shahril said...

akak dok rumah aje.. hubby takde cuti. Dah habis guna 2 kali balik mesia tahun ni huuhuuuu...
kesian kat anak2.. takpelah.. balik mesia hari tu dah kira bercuti la kan ;)

Dee said...

eee..sy xde cuti..lum conpom..boringnyer..

butterflytwinlove said...

KM KETAK camne nak baca stock market ek?

azreen said...

KM...ko pun slmat bercuti ek...jgn bermuram2 lagi...kan dapat bonus hujung2 tahun nih...hehehe

iEn said...

cemano leh telan tu.. issk.. banyaaak tui!

hUmmY said...

da abes cuti!

sok balek skola!

:((

prebetsabu said...

klu betul2 dah cukup info utk campak duit dlm kaunter saham, tehn silakan..

memana yg tak cukup ilmu, tak tau camna nak keep track trned share n timing, then bykkan kajian dulu..

open share camni risk tinggi.. jgn sesekali samakan ngn unit trust or asb/asn...

kene lebih alert klu nak main saham cenggini...

better appoint broker yg licik n berstarategi.

mummysyafie said...

cuti ke tak cuti ke..macam sama je..huaaa....sedihnya

.::WaNiE::. said...

sabo yep KM

masviona said...

alahai siannye KM duit kena telan kat mesin ATM pulak

KM said...

nani- Ala..takat cuti dok membuta je...takde pekdah gak...

risa-saya tgh bersabar ni...

neeza_shahril-Takpela...thn depan bleh cuti lagi...

Dee-camtu ..sesamala kita bekerja hehehe...

butterflytwinlove- stock market complicated tp yg senang2 tu blehla KM ajar kalau ko nak tahu...

azreen- selamat hari lahir reen...

ien- mesin tu lapor gamaknya sbb tu dia telan...hehehe

hummy- ko budak UIA ekk?

prebetsabu- kita melabur j/panjang. Menghimpun stock ketika harga rendah. Mana tau setahun dua lagi bleh jd Ribuwan hehehe....

mummyshafie- napa sedih? husband pasang sorg gi ke? hehehe

wanie- sabo separuh dr iman hehehe

masviona- nasib dia tak telan ngan KM sekali hehehe....

mebby a.k.a ezza said...

xper KM sabar k..ermm mmg betul tu time2 cenggini la bagus nak melabur...asset masa depan nih..

splendid said...

Although there are differences in content, but I still want you to establish Links, I do not
fashion jewelry

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin