Wednesday, December 31, 2008

I'am try to quit smoking....

Tahun baru, selalu org akan kuar ngan azam baru. KM jarang kuar ngan azam baru kecuali perancangan kewangan baru setiap tahun. Tahun ni, KM ada rancangan baru, nak berhenti merokok. Bukan senang nak berhenti ketagihan nikotin tp kita cubala kan.


Sebenarnya tempat kerja KM ada klinik berhenti merokok tp KM malas nak join. Anyway bagi masa untuk percubaan & perubahan. Masa untuk memulih semula paru-paru hehehe....


* kalau berjaya berhenti, MEM cakap nak kasi presen Grand Livina, betui ke? kui..kui...kui tungguuuuuuuuuuuuuuuuu....

16 comments:

mebby a.k.a ezza said...

chaiyok chaiyok KM..errr bile dah suksess nanty bagtau kita eh...huhuhu nak mintak Tips...hw to quit smokin..

ita.itu said...

wah syok siot..apa lagi cpt la berenti..eh petua nak berenti merokok kan..ko minum air kelapa..campur kan ngan tembakau..pastu ko akan muntah2..lps tu ko cium rokok pun x nak dah..ni betul tau..x tipu

prebetsabu said...

gud lak.................

masviona said...

wah...wah!!!...bagus tuh lahir dari hati sendiri..hope ikhlas lah...

kalaulah ayat nih kuar dr mulut prebetsabu terasa mcm nak wat kenduri kesyukuran jer....but lepas dah byk kali terkena saya dah lali dah...hampeh...hampagas jer lebih...

nak kata tak bagi semangat...dah sampai beku dah semangat yg diberi sebab dah terlebih kental...

so...moga KM tdk hanya hangat² taik ayam...n teruskan berusaha...yg penting dtg dari hati jgn sebab terpaksa ke apa.....gud lak ye KM

Dee said...

nk stop smoking ni kena berenti terus km..kalo sket2 mmg xlehlah..iman pun mau kuat..sib baik hubby dee x merokok..byk save duit tau...hahaha...

Neeza Shahril said...

husband akak ni kali ke 3 dalam percubaan quit smoking.. first time lepas umrah pertama bulan 8 tahun lepas.. tahan 2 bulan kje rasanya.. percubaan kedua, lepas umrah bulan 1 tahun ni.. tahan la 3 bulan.. percubaan ke3, lepas balik haji baru ni.. tak tahulah kekal ke tak.. semoga dia berjaya..

akak doakan KM pun berjaya jugak.. best tu dapat grand livinaaaa...!!!

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah dpt grand livina tu..per lagik encik KM..berhentilah merokok..katakan tidak pada merokok yer...=P

saya said...

gigih mencuba berhenti merokok.. sama2 mencuba la jwbnya..

nurul said...

mampuka KM nak berenti??? apa pun gud luck yea... kalu berjaya gtau leh nk promote kt hubby kite lak...:D

mamarempit said...

asben kite plak 16 taun yg lampau...senang plak nk benti...mungken dia syg nyawa dia & nyawa bini dia ni kut??? muahaha

azreen said...

smga azam km akan tercapai ek....bukan senang ek nak berhenti...kene kuat semangat kan...hehehe

anaiz said...

azam yang bagus. moga tercapai..

ya, merokok merugikan wang dan kesihatan anda..!!

mummysyafie said...

gud luck bro!

shafarina said...

gi klinik tu, dia kasi ubat nikotin.. lama2 tanpa ubat tu leh survive dan berenti merokok. geng ofis ramai dah try n memang berjaya.

semoga kunci livina dalam tanganmu sebelum bukan julai tahun ni huhu

Kebencian_Maharaja said...

ezza- insyaallah berjaya saya kasi tips hehehe...

ita- wah..wah..pestime ko bg idea berguna pd bangsa & negara. Sebelum ni ko mengutuk aku je ya....

prebetsabu- anda bagaimana? hehehe

masviona- ko kena bg dia semangat padi hehehe...

dee- siksa gak menahan ketagihan nikotin ni...

neeza- semoga perubahan yg baik akan berjaya...

nani- aku dok nengah tahan ketagihan le ni...

nurul- tungguuuu.......

mamarempit- ramai org mati sbb merokok dr merempit...hehehe...

azreen- hehehe...semoga yg diharap menjadi kenyataan...

anaiz- merokok gak merosakkan alam sekitar hehehe...

mummysyafie- thanks...

shafarina- ya betul...gi klinik lg berkesan. Anyway i'm try my best hehehe.....

jacker said...

It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
nike shoes

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin