Monday, March 30, 2009

Pilihanraya ka? Atau acara gusti?



Seperti yg dijangkakan, proses penamaan calon di 2 daripada 3 lokasi pilihanraya kecil 7 April depan begitu rancak segala. Di Taiping, proses penamaan calon P059 Bukit Gantang didominasi oleh kehadiran puluhan ribu penyokong Pakatan Rakyat. Bandar Taiping yg selalu sejuk kerana taburan hujan yg tinggi sepanjang tahun dihangatkan dengan kehadiran orang ramai yg tidak melepaskan peluang menyatakan sokongan terhadap parti masing2 serta pasukan keselamatan yg telah berkampung sejak beberapa minggu yg lalu. Akhirnya akan menyaksikan pertandingan 3 penjuru antara calon PAS, BN & Bebas.


Lebih menarik lagi di DUN Bukit Selambau menyaksikan pertandingan 15 penjuru antara BN, PKR serta 13 calon Bebas. Macam acara gusti WWE Royal Rumble plak bila reramai org bertanding untuk satu gelaran. Ini bukan sahaja rekod baru Malaysia malah mungkin satu rekod baru dalam Guiness World Record hehehe....KM dan rakan2 tengah bayangkan kertas undi yg pengudi Bukit Selambau akan dapat time mengundi nanti, tentunya saiz A4. Kalau dapat simpan kertas undi tu tentu mempunyai nilai yg besar di masa akan datang hehehe... Dengar kata yg ramai2 bertanding tu disponsor secara senyap oleh sebuah parti yg makin nazak...korang sendiri tau la kan.

Tinjauan KM 2 hari di Sungai Petani (SP) menyaksikan SP semakin sibuk. Bukan sahaja dengan penyokong2 & petugas parti tapi lebih sibuk dengan kehadiran pihak polis di segenap penjuru bandar SP. Bendera2 parti PKR mula dinaik secara giat sejak petang semlm kerana seblum tu xberani nak bubuh lebih2 takut disuruh turunkan oleh Majlis Tempatan.. Meriah beb...........orang berniaga pun gumbira time gini. Dengar kata dari abah KM yg berada di area Taiping, kebanyakan rumah sewa habis disewa orang utk dapat berkempen. Papa pun xde gambar yg menarik dari KM selama 2 hari di SP sebab KM tertinggal kamera.
* Insyaallah, KM akan kembali lg ke SP hujung minggu ni untuk liputan lebih meluas.

5 comments:

Shifu67 said...

hebat parti tu kan... ko kata dah nazak.. tapi masih boleh sponser org... errr... ko tak dapat seponsor kott...hehehe

suw said...

wahhhhh..ken main lagi..sume nk rebut jawatan..sume feeling2 bagus tu

mamarempit said...

yang nazak tu patut RM yg ade beli ken kapan je...

Dee said...

napa ko tinggal kamera? aku rasa 2 keping kertas A4lah..baru muat letak 15 orgnyer gambar parti..dh ada pilih lambang mangkuk, susu, garpu? hehehe

.::WaNiE::. said...

huh bab disponsor tu aku dah agak dah..takdek kejadah nye dalam malaysia tiba2 seramai tu bertanding..bila ada yg xkena pun dah boleh teka..hahah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin