Thursday, March 5, 2009

Menambah koleksi.......

Weekend lalu, KM ngan Mem menambah lagi bilangan collectibles kami. Kali ni set-set daripada koleksi McDonald. Kalau nak collect masa dia promo memang koyak poket tetambah sekarang KM dah byk bulan tak ke McD (sempena keprihatinan terhadap umat Islam yg ditindas Yahudi). So, bila ada org nak jual murah2, kita orang belila utk tambah set koleksi.

Kali ni kami tambah 3 lagi koleksi iaitu drp Bee Movie, Shrek's serta The Car's. Cincai2 kira campur postage, 3 koleksi tersebut kami dapat beli dengan harga RM85 dari seorg penjual di Johor.

Sebenarnya, KM nak tangkap koleksi Ferrari 2008 lengkap termasuk garaj (harganya just RM150) tapi memandangkan Mem belum gaji sampai skrg maka hasrat tu ditangguhkan. Lagipun KM beli nak beli koleksi Ferrari baru selasa lalu.


Gambar yg bawah ni, tak termasuk dalam koleksi kami. Itu Budak Kacak punya koleksi. Sesaja dia nak enterprem....hehehe...keta kecik ngan lembu.


* Mengumpul collectibles ni sebahagian hobby & ruang KM & Mem meningkatkan rasa persamaan antara kami. Kepada pengumpul wang kertas or syiling, korang jgn takut sbb KM takkan minta korang punya koleksi hehehe....(jgn ada terasa ye hehehe)

5 comments:

suw said...

wahhh..bgsnyer..berkongsi hobi yang same :) so tweeeetttt

prebetsabu said...

waahhhh.. sgt best...

tp sgt tak suke klu lps main pastu anak2 tak kemas balik.. jalan je terpijak.. adooiii

tulipurple said...

uish..km kolek ek toy mekD tu,yg kat umah ni..sepah2 jer.bagus lah wat kolek2 ni kan

KM said...

suw- suw yg baru kawen pun nanti2 ada hobi & kegemaran yg sama..insyaallah..

prebetsabu- hehehe...semua koleksi ni bukan utk bagi bebudak main...tp sebg simpanan peribadi & pelaburan hehehe...

tulipuple- kalau bg bebudak memang hancuss...sebab tu saya asing antara koleksi ngan permainan...so selamat..hehehe

Dee said...

blahlah..akhir2 ko kutuk aku ek..ko belalah lembu ko tu..untung2 leh bg ko susu..kehkehkeh..

kalo ko nk bee movie collection tu aku bg free je..yg ko beli smpi RM85 tu sapa suruh?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin