Thursday, March 12, 2009

Result SPM dah kuar....

Bagi sesapa yg menduduki peperiksaan SPM tahun lepas, hari ni korang bleh tengok hasilnya. Mungkin ada yg melompat kegembiraan atas kejayaan yg anda capai hari ni. Mungkin keputusan hari ni ada yg menitiskan air mata kegembiraan. Mungkin ada antara kita yg kopak hari kerana berjanji sesuatu pada mereka yg telah berjaya. Dengar khabar, seorang pelajar pompuan dr Kelantan berjaya mendapat 20A (19A1, 1A2). Biasala...mana2 exam pun orang pompuan memang hebat kan..kan...kasi up skit...hehehe...

Pada yg gagal mendapat keputusan yg dicita2kan atau agak mendukacita, diharap tidak terlalu berputus asa. Sesungguhnya kegagalan dlm SPM bukanlah penamat hidup atau jalan mati kejayaan anda. Ada antara kita yg result SPMnya tidaklah baik tapi dia berjaya juga kita mendaki menara kejayaan. Begitu jugak sebaliknya. Mungkin ada antara kita penah menduduki peperiksaan ni lebih dari sekali, malah berkali2...semua tu bleh jadi kenangan terindah dalam hidup hehehe...

Apapun, tahniah kepada yg telah berjaya hari ni & yg berjaya dalam STPM baru2 ni. Kepada yg gagal, bleh cuba lagi.....

* KM pernah menduduki kedua-dua exam tersebut. Alhamdulilah...result KM fair & square je......tak mengecewakan & tidak terlalu cemerlang.....

4 comments:

Neeza Shahril said...

SPM akak lebih bagus compared to SPM bed partner akak.. ;)
tapi sekarang ni.. dia yang kasi gaji kat akak huhuuu...

KM said...

Org pompuan memang pandai pun dalam akademik tp akhirnya tetap di bwh naungan seorg lelaki hehehe...Akak ngaji US kan...

tulipurple said...

betul tu KM..sy ada kawan,spm pangkat3..skrang dah ada master,tgh nak pursue phD laks...cayok cayok!nak seribu daya,taknak sejuta dalih.

Dee said...

eleh..aku dua2 score tau km..hehehe..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin