Wednesday, February 25, 2009

Baby nak telor mcm abah, bukan telo dot..dot..dot

Dah 2 hari berturut2, makan malam kami sekeluarga dengan nasi kandar. Mungkin KM tengah mengidam kot sekarang sebab rasanya dah lama KM tak sentuh nasi kandar. Seperti biasa, KM order ja, Mem yg tapaukan.



Tiba turn Budak Kacak, dia mcm biasala, taruh nasik separuh & taruh ayam goreng seketul, kuah tak mau. Pastu Mem tanya nak apa lagi, dia ckp nak telo. Kebetulan berhadapan paras dia berdiri terdapat hidangan telo sotong. Mem tanya "baby nak telo tu ke?". Lama dia ushar telo tu, mcm ada sesuatu je dia kompius.

Bila KM datang (KM kt kedai sebelah sebelum tu), terus ja dia ckp, nak telo mcm abah (nasib dia tak cakap, nak telo dot..dot..dot). Rupa-rupanya dia nak telo rebus mcm yg KM makan 2 hari lepas hehehe.....Patutla kompius semacam je bila Mem suruh ambik telo sotong tu (dia tak nampak telo rebus sbb letak kat atas).



Padannya, gelak sakanla Mem kat dia hehehe....KM ngan mamak tu senyum ja keh..keh...

* Budak Kacak still nak kami panggil dia, Baby walaupun dia ada adik nanti. Katanya, kalau panggil dia, Baby Tua pun takpe, janji ada Baby kat depan hehehe.....

9 comments:

TiNiE said...

walopon telo dia sama jer ngan abah dia kan..nak apa lagi..oppss

azreen said...

manja nye dia km...."baby" cutenye..

Dee said...

tinie..budak kacak tu pompuanlah..hehehe..

tulah ko km..boh nama anak budak kacak..org pun kompius..sib baik dia nak telo rebus..kalo dia nak...wakakaka..xpe abah nti bg baby ada telo...hahahaha...

sorang baby tua..sorang baby telo..okeylah tu..hihihi..jgn marah, lawak ja no...

suw said...

nak kna panggil baby jugak tu..kekekekek

risanur said...

lain kali kena terangkan dgn clear telo camne yg dia nak...kalau tak salah faham akan berlaku...

tulipurple said...

kui kui kui...sian bdk kacak itew.
nasi kandaq..perghhh,terus teringat nak pekena nasi dalca kat kassim mustafa nnt.

mamarempit said...

lame tk jengah umah KM....

KM...meh tgk pokok buah2an kt umah mama

shasha said...

bro..apasal panggil ur daughter budak kacak?..konpius laa...heheheh

KM said...

tini- ko pepandai je tinie...ank deng tu pompuanla..cam ko..

azreen- dia ngan manja takpe sebb berpatutan hehehe.....org lain xleh nanti bikin gawat satu Msia...

dee-sempoi ko punya komen....nasib aku tak marah....kalau tak siap ko...

suw-kat dia je bleh panggil baby....kat Suw takleh kui..kui...

risanur- yela...nanti tiap2 kali gi kedai, KM bawa album gambar ye hehehe...

tulipurple- takkan pekena sorang kot...kalau baik punya nasi dalca, roger..rogerla KM

mamarempit- lama tak nampak, balik kampung tanam sayur ke hehehe...

shasha- dia guna ayat kacak sbg ganti kpd ayat cantik hehehe....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin