Friday, February 20, 2009

Jom Gi Main Layang-Layang.....


Ujung minggu ni, hanya esok saje yang free. Ari Ahad, KM & Mem masing2 ada mesyuarat. Mem ngan mesyuarat PIBG & KM ngan mesyuarat agong tahunan. Insyaallah rancangan kami esok ialah membawa Budak Kacak bermain layang-layang. Waktu sekarang memang sesuai nak main layang2 sbb cuaca kering & berangin. Cuma panas sikitla.....



Budak Kacak mengigau nak main layang sejak minggu lepas sebab berhampiran umah KM, ada sorg peniaga tu jual pelbagai jenis layang2. Atas janji Maksu dia yg beria-ria nak belikan dia layang-layang, akhirnya lewat petang Ahad lepas Budak Kacak dapat sebiji layang2 gambar Mermaid.

Zaman budak2 KM, harga sebiji layang-layang plastik tak sampai seringgit (itupun xmampu nak beli, terpaksa buat pakai kertas paper ngan lidi penyapu hehehe...). Tp sekarang dah cecah puluhan ringgit sebiji. Budak2 sekarang manja lebih. Kalau bapak tak belikan, mak belikan. Kalau mak bapak tak belikan, datuk nenek belikan.......Patutnya ngan kesenangan hidup sekarang, budak2 patutnya jadi lebih berguna pada agama, negara & keluarga.



10 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

eh betullah aku dulu pn main layang2 buat sendiri pki kertas suratkhabar...nak menaikkannya pun bkn main seksa sbb berat lebih...wakakakakaka...

bdk2 skrg nak apa2 semua dpt...tu pn tak reti2 nk bersyukur...mak bapak jual jadi pelacur kang tau marah..opssss...terover sudah...

wanie said...

budak kecik skrg umur setahun dah pandai main hp [mati kalau kakak aku baca jap agi nih..hahahahha]

Dee said...

aku pakai plastik je km..ringan sket..skrg cantik2 n mahal2 kan..hihihi..aku harap budak kacak akan hv fun lah sabtu ni...

eh..bkn sabtu ni patutnyer ada acara lain ke? oppsss!!

azreen said...

ko main apa pulak km sabtu tuh....larikkkkkkkk!!!!!

tulipurple said...

sy pun dulu main pakai kertas suratkabau jer....skrang ni cik abg pun sibuk ajak main layang2...jgn lyg putus talinye udah ler..hehe

kakpiah said...

skarang dah harga puloh2?
wuihh.. aku tanak ajar anak aku main layang2 la...
*kedekot* hehehe....

shasha said...

Bro..main layang2 kat area mana kat penang tuh..padang bola USM kah?...ahakss...

KM said...

nani-ko merepek pe ni ha?

wanie- hehehe...ko pecah rahsia kt sini ekk...

dee-dah bawak pun dia main layang2...tp angin xde la polak hehehe....

azreen- main layang2 ja...hehehe..

tulipurple- layang2 putus tali tu bahaya...susah nak dptkan balik hehehe...

kakpiah- ko ajar diorg main lastik hehehe...apamacam?

shasha- pepandai je ko membuat telahan ye. Nyata telahan ko salah hehehe...

Aidura Sofiee said...

den pun ada gak main layang2 kat Pantai Cahaya Bulan sewaktu cuti Chinese New Year yg lepas (Jan 09).

Sonok tak terkira sebab ramai org2 dewasa pakat main ramai2 kat sana. :P

wau bulan o wau bulan...

KM said...

Aidura- Mu gi jalan Kelate raya cina lepas ekk? wah22..bestla ekkk...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin