Tuesday, February 3, 2009

Phaphaya ni Ahmad Albab yg punyalahhh

Minggu lepas, Prebetsabu minta KM jayakan kempen hijaukan laman. Sebagai tidak menghampakan harapan tersebut maka KM pun buatla apa yg patut hehehe......Semua yg dibawah tersebut dibawa khas dr Yan, Kedah untuk kempen tersebut.

Projek ni baru masuk 2 minggu. Itu pun terpaksa curi2 masa cuti weekend.
Yg dah ada hasil ni usaha mak mertua ku hehehe....

Mcm2 sayur & ulam2man ada. Tp xsempat cover semua.

KM dh masukkan tanah lg dlm sebhgan polibag, rasanya kena tambah lagi polibag ni. Ada byk lg rancangan KM nak buat. Maybe this weekend kita akan putuskan.

KM dpt idea baru, mau tanam pisang sama phaphaya lah. Tp bukan dlm polibag tu la. KM dh antar scout gi cari benih pisang hehehe......

* kalau korang ada masa & ada sedikit kawasan, korang tanamla papa yg patut cm pokok sayuran ke, buah2an ke. Insyaallah jika korang tak sempat makan, orang lain makan. Jika pokok2 yg ada tanam membesar & menjadi teduhan manusia & haiwan, semua tu adalah kebajikan utk diri anda.....fikir2kan lah....

10 comments:

prebetsabu said...

terima kasih yg x terhingga sbb sudi menyahut seruan kempen yg dianjurkan oleh masviona.com

Tujuan projek ni adalah tidak lain dr sbg suatu usaha utk kita menghijaukan bumi tuhan yg semakin ari semakin tua ni..

Secara xlangsung, bertujuan utk memastikan kawasan umh kita sendiri aman lagi mendamaikan..

Sebagai wakil dari kempen PROJEK: Hijaukan Laman Anda ni, sekali lg pihak masviona.com mengucapkan setinggi penghargaan n syabas kerana anda tah menyumbang utk kebaikan bersama...

Kepada yg lain2,jgn hanya membaca, tapi anda semua dijemput utk turut sama menjayakan projek kempen ni... Eben nama anda tak tersenarai, tp bende baik kan.. Apa salahnya kita spread the word around...

Oooo..btw, km, sbenarnya projek kempen ni ada poster rasmi dia.. Klu dpt tepek skali poster tu pon ok...hihiih
Poster ada kat n3 asal projek ni kat www.masviona.com (poster yg ada gambar daun n kolaj pokok2 tu)..

Again, lets heal the world!

KAMI TELAH MENGHIJAUKAN LAMAN KAMI.. ANDA BAGAIMANA?

misz_A said...

salam singgah...bestnyer dapat bercucuk tanam mcm ni...

dakgilachoc a.k.a nani said...

KM, aku nak sayur free boleh...hekhekhek...:)

btw, aku dah tukar url.. dakgilachoc.blogspot.com..alert please!

pB said...

tak rugi kalau berbudi pada tanah

memang akan dapat hasilnya

Dee said...

wah aku nak cili sket leh? pehtu aku nak papaya..nti leh jd cam pepaya..tgn besor..leh lepuk ko..kehkehkeh..

mamarempit said...

kt bakang umah dh penoh ngn durian, moktan, mangges, petai..tp lade & sayur lom tanam lagi..tunggu buat pagar dulu..kang kebau pendek sondol..naya

anaiz said...

uik, projek baru??
bagus berbakti kepada tanah nih. gawat2 nih..

Neeza Shahril said...

cili itu sungguh comel..
bestnya kalau dapat petik.. ;)

Mrs.Sheikh said...

wah2... bumi hijau ni..bagus2...
nanti leh jual2 kann...:D

KM said...

prebetsabu-perkara yg baik sama2la kita pesan-memesan serta melakukannya.

misz_A-singgahla selalu...kedtgan anda dialu-alukan...

nani- aku dh alert pertukaran url ko. Daun ketum ko nak? aku nk tanam nanti hehehe...

pB-berbudi kpd tanah utk kesejahteraan manusia....

dee- baik ko ambil bayam, bleh ko jd cm Popai hehehe....aku jd batman pun cukupla hehehe....

mamarempit- pastu musim buah bleh pi umah mama ekkk? keh4x

anaiz- dlm kepala otak saya mcm idea ada tp saya tak cukup "kuda" nak menjayakan semua idea2 tu.

neeza_shahril- saya nak tringin petik buah kurma plak akak hehehe....

mrs_syeikh- kalau byk bkn takat jual...saya nak export pi Jamaica hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin