Monday, February 16, 2009

Bila ration askar pun org jual kt kedai...hehehe...

Di Malaysia ni, dari sebesar2 jawatan hingga sekecik2 jawatan, ada je orang nak salah guna kuasa. Kalau bapak2 menterinya terlibat ngan kes or salah guna duit juta2. Yang bawah2 mungkin terlibat tahap ribu2 je.

Yg terkini, bila ration or makanan utk askar dijual di kedai hehehe.....wpun brg yg label Hak Milik Kerajaan tu adalah salah jika dijual. Mungkin ada org terfikir, sekrang zaman aman, askar Malaysia tak buat lg operasi cam zaman komunis. Paling kuat pun operasi biasa & exercise. Jadi makanan tu byk, so apa salahnya jual murah2 hehehe...bleh gak buat duit poket kan....

Pendek kata...kalau pemimpin bleh buat, takkan org bawah tak leh ikut kan....MALAYSIA kan BOLEH hehehe............

5 comments:

kuIna Jentayutiara said...

kat mana leh beli tu, nak beli gak... leh bawak g berkhemah... ala khemah kat kolam ketam aja...

Neeza Shahril said...

ala.. biar lah dia.. bukannya dapat sejuta pun.. kalau orang besar2 buat billion2 takpelah pulak.. sibuk je tau orang ni.. dengki aje dengan orang bawahan ni..

Dee said...

kat mana ada jual? aku x penah nmpk pun..

kakpiah said...

betoi ka? x penah jumpak pon???
tingin gak nk beli.. jaman kekecit dulu adala arwah abah aku bwk balik...

Kebencian_Maharaja said...

kuina- dgr kata kt Melaka...hehehe..

neeza_shahril- biasala akak, jenayah besar2an org xnampak tp yg kecil jua menjadi perhatian....

dee- memangla ko tak nmpak sbb tak juai kt Sogo or Times Square hehehe...

kakpiah- ko tingin sebb dulu ko besa makan or ko tingin sbb ko pegnant? hehehe...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin