Wednesday, July 9, 2008

Anda perasan?

Anda mungkin perasan yg blog aku ni ada sikit berubah. Sebenarnya arini aku nak tukar templates untuk blog ni. Memanndangkan aku kurang pandai bab ni & ingin mencuba, akhirnya telah terdelete template asal tanpa membuat backup. So, apa yg ada kat situ hampir2 terdelete semua kecuali entry2 yg ada.

Poning..poning deng nak setup semula. Nasibla labu...semua tu pengajaran utk arini.

7 comments:

wan said...

Salam KM.

Takpa, len kali boleh beringat kan?

Kalau ada masalah dengan template ke ape, boleh je tanya saya. Mungkin boleh tolong sikit :)

KM said...

Terima kerana bagi nasihat camtu. Saya men try & error ja, sbb tu berserabut arini.

Anyway nanti bila saya nak try lagi sya akan contact anda.

shafarina said...

Kalau nak backup blog, boleh baca entri saya yang ni..

http://wss79.blogspot.com/2007/10/it-thingy-part-iii-blog-dah-hancur.html

Atau, kalau pasal template tak betul, boleh aje bagi error apa dan sy cuba bagi solution.

Sy bukanlah expert sangat, tapi basic web troubleshooting tu boleh lah :)

Neeza Shahril said...

sebelum saya tukar template, saya banyak dengar kawan2 ada problem cam ni.. bila tukar template, memang leceh.. nak kena copy paste dulu apa yang sedia ada tu.. tapi takpe, slowly, mesti dapat buat semua kan...

Wiween @ Awin said...

Alahai siannya KM. Moral of the story : Buat la back up sebelum terdelete.ehehehehhe :p

cHeRyNa PiReS said...

patut KM Lme tak lawat..aku pon bz so jrg melawat...pape pon torres score arituh! tak sempat aku nak celebrate kat blog nieh:D

lenkali save kat memane. cam aku sampai skang save sume template dr zaman blog mule2 bukak sampai skang.simpan dlm email. senang.

KM said...

Terima kasih byk2 buat semua yg bagi nasihat ni. Moralnya, back-up plan penting menguji sesuatu yg baru. Thanks...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin