Friday, July 18, 2008

Return Back To Jerai episod IV



Masa berlalu ngan pantas. Hari berganti hari, minggu berganti minggu, bulan berganti bulan, dah menuju 3/4 dah tahun 2008. Aku pun takda idea nak meneruskan ayat-ayat itu. Yang aku tau, masa yg berlalu menyebabkan manusia makin tua & menghampiri ajalnya.

Weekend ni aku dah plan utk balik kmpg. Balik menziarahi mertua. Mertua juga patut dihormati & disayangi mcm menyayangi ibu bapa kita. Tanpa restu & keizinan mereka, sure kita takleh kawen ngan isteri/suami sekarang ni. Bagi yg dah takde ibu or bapak, peluang utk berbakti tetap ada ngan ibu or bapa mertua. Tp ada org ngan mertua, kureng sikit. Sebab tu malas nak balik selalu ke kmpg.

Tau kenapa aku suka balik kmpg kebelakangan ni? Ada beberapa sebab mungkin.

* Firstly sebab my parents in law sgt sporting. Sepanjang jadi menantu, xpenahla dengar kritikan pedas terhadap aku. Aku gumbira hehehehe....

* Bila balik kmpg, aku mendpt kualiti tido yg lebih baik sebab kondisinya sgt baik. Pertama berhampiran gunung tentula cuaca sejuk. Kemudian tak dgr org bersyarah (mem aku la bersyarah) sebab dia sibuk ngan family dia hehehe....(saya mesti pilih).

* Kt kmpg pun sekrg dah canggih. Ada wifi jugak. Aku just usung notebook ja, lepak kt Gurun sambil perhati gelagat manusia sebab lain padang lain belalalang, seterusnya anda sambung sendiri.
* Bila balik kmpg, Budak Kacak juga leh mandi sungai. Dia berani mandi sungai tp takut nak mandi laut. Tambahan skrg musim ujan sure, air byk punya.

* Balik kampng jugak bleh mengurangkan stress. Tp jgn berkumpul ramai2 nanti aku tension tambahan bila terlampau ramei sgt anak saudara yg terloncat2 cam kat sarkas. Lari...lari

Yang pasti Isnin aku cuti...hehehe....nak cari aku, carila di kaki Gunung Jerai. Aku bukan bertapa tp aku balik menziarahi mertua......

8 comments:

cash advances said...

Who says NO?


cash advances

Neeza Shahril said...

jelesnya tgk budak kacak mandi sungai tu.. auntie nak join gak boleh tak budak kacak??

KM said...

hehehe...jgn jeles sbb sungai tu belakang umah mertua saya ja. Tp kalau nak lompat dr tingkap tak sampaila hehehe...Anyway kalau berkesempatan dtgla ke Yan, Kedah, byk tempat leh mandi sungai.

pwincess AJA said...

waaah.seronoknye kalo dpt mnadi sungai.
dah lame xmandi sungai,.
walaupom umah dekat ngn ulu yam.
tp takde peG pom.
tibe2 rindu nak balik kG sbb rindu nk hirup angin pantai.
huhuhu

kuInaJentayutiara said...

eeehhh kat kaki gunng tu ada wi-fi yer.. selalu gak snggh lepak smbil mkn jagung tak prnh on notebook pn... tq, tq,tq...

lapaq jagung majerin la pulak...

iLa @ LaLa said...

nak hekott... huuhhU!

Kebencian_Maharaja said...

Rajin2 meronda tu, lajakla terus ke Yan. Sana byk tempat leh bawak anak2 mandi2 or bersantai especially bg yg suka sungai & air terjun. Mcm2 kita ada hehehe...

shafarina said...

pekan Gurun tu, buat terkejut aku je. Dalam pasaraya Aneka tu pon leh dapat wifi kedai mamak, dan dari KLH fried chicken ke ape ntah.

Klu kat KL ni dok kedai sebelah kedai starbucks nak pinjam line pun takat satu bar jek.

Huhu kg spesifik kat mana?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin