Wednesday, November 26, 2008

Bercakap Ngan GRO...betui ke?


Al-kisahnya, kelmarin KM ngato sms keluar tak sampai2 ke penerima. Maka bebailah akan KM ngan keadaan ini. Kalau KM ni Donald Trumps sure dah rugi juta2 sebab arahan perniagaan tak sampai hehehe..... Terus ja cari no customer center & call (khidmat pelanggan maxis 1300 820 120).
Tukang layan: Selamat petang encik. Apa yang bleh saya bantu?
Tukang lapor: Saya punya phone bleh trima sms tapi nak antar kuar sms, tak sampai2.
Tukang layan: bleh beri no encik?
Tukang lapor: 4444..tekan2 ...tak dapat hehehe....Tak no. saya 012-4151 XXX (demi keselamatan nasional, no. tak dpt dipamerkan sepenuhnya hehehe...)
Tukang layan: Encik Mohd XXXX kan? (juga tidak dipamerkan supaya korang tak tau, nanti KM bleh buat kuiz, Sapa NamaKu? hehehe.....hadiah penerbangan ke London RM499 mau ke?)
Tukang lapor: Ye..saya
Tukang layan: Bila cik antar sms, ada dah dipamerkan message sent?
Tukang lapor: Sebelum ni dia appear. Tapi sejak tadi, dia dah tak appear.
Tukang layan: ok...cik pakai hp model pe?
Tukang lapor: Nokia tp model entahla......(KM garu pala sebab KM memang taktau or terlupa model pa yg KM pakai. Aku pakai hp murah je sebab tu aku ngak peduli sangat model pa aku pakai. Member sebelah dah gelak besar siot.)
Tukang layan: Camni, cik cuba step2 ni. ( Dia bagitau dari mula hingga sampai ke nombor massage center bla..bla....bila dah siap dia suruh aku off hp & pastu on plak. )
Tukang lapor: Kalau gitu...terima kasih ye....
Tukang layan: Apa lagi yg saya bleh bantu cik?
Tukang lapor: Kalau tolong bayarkan duit umah, keta, bleh dak? hehehehe.........xdela...so far takde dah. Terima kasih ye....
Tukang layan: Heheheh.....kalau gitu, terima kasih kembali.
Bila aku godek2 hp tu pakai petua GRO tu (betui ke...pegawai perhubungan pelanggan hehhehe) maka berjayala sms dihantar kuar. Alhamdulilah...& terima kasih pada GRO yg membantu tu....
* Pengajaran arini, ambik2 taula apa jenis or model barangan yg anda pakai walaupun tidak sehebat kepunyaan orang lain supaya memudahkan keja bila anda berurusan ngan org lain. Dan supaya andatidaak menjadi mangsa ketawa orang lain.....hehehe......

15 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

ceh...lahanat je KM neh..aku ingat betul2 GRO tadik...padan muko lain kali amik tau sket walaupun hp ko zaman batu je..kahkahkah...

ita.itu said...

eleh ko spender pun ilang..ini kan nak tau model hp? mmg la ko x reti kan..kah.kah.kah

azreen said...

baper no tel en mohd km ini....kihkihkih....bleh berkenalan tak?

* ayu * said...

nak join jadik pemangsa, buleh?

hahahahahahahahha!!!
apa da! model hp pun x tau..isk!

risanur said...

kita perlu menghargai pa yg ada pa kita...even hp tu murah pon kita beli dgn hasil titik peluh kita gak..kena la bersyukur dan pasni ambik tahu segalanye...

suw said...

chess..daku tertipu..ingatkan gro mane la tadi

Mak Su said...

hahahha, kena study manual, ek

Kebencian_Maharaja said...

nani- Ko ni suka ingat GRO yg xhalal tu...hampeh betui..ko tringin nak buat part time ke?

ita- woi..bykla ko punya laser jet...sesaja je ko metohmah kpd aku ye?

azreen- boleh...boleh...boleh blah hahaha...no tel Mem taknak sekali ke?

ayu- ko pun tumpah semangkok gelak kt KM ye...jaga ko..

risa- KM tunduk & sambil angguk kepala hehehe...

suw- hehehe....GRO tu jantanla

mak su- hehehe...cobaann..

butterflytwinlove said...

hahahaha yuyu nak gelak kuat2...+)

hUmmY said...

nak kne repot meksis gak ni!

aituh kedit 10 hengget lesap tibe2!

grr!

KM said...

butterflytwinlove- ko memang Yu...pantang Km silap sikit, ko nak gelak..aku kasi pelakong budak ni baru tau...hehehe...

hummy- yang tu baik ko repot je kt mahkamah keadilan antarabangsa. Km sanggup jd lawyer ko hehehe...loya buruk ja...

Carrotsusu said...

tadi carrot pun tipon gro nih jugak.. tapi tolong member.. sbb maxis anta barred sms.. Tapi die ade sambung sket ayat sblm letak tipon..
"cik.. markah penuh 5.. berapa cik nak bagi sy atas layanan tadi??"
Carrot bagi 4 1/2.. hu hu...

Neeza Shahril said...

ingatkan ada orang sesat kat pusat dangdut hehehe...

KM said...

carrotsusu- dia pun ada survey sama KM. KM bagi dia 4 hehehe...

neeza_shahril- jgn ada buat andaian begitu....hehehe...saya pusat dangdut pun xpenah jejak tau....

Dee said...

km..walaupun murah kita kena hargai tau..sebutir beras ibarat setitik peluh petani..heh..apa aku merapu nih..sorry..km..hahahaha..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin