Thursday, November 27, 2008

Kalau Tak Dapat Jadi James Bond.......

Sapa yg tak kenal watak James Bond kan. Sejak kecik lagi kita mendengar kehebatan watak ni sebagai perisik. Watak fiksyen yg terkenal ngan kod rahsia Double O-7 (007) dicetuskan oleh Ian Fleming pada 1952. Watak ini bkn sahaja terkenal ngan kelicikannya mengatasi perangkap dengan pelbagai peralatan canggih & terkini tapi juga fames sebagai kaki wanita. Penah korang tengok crita James Bond takde wanita? Kalau takde itu mungkin cerita Mat Bond hehehe.....

Sempena ngan pembukaan cerita terbaru Bond awal bulan ni, Shell secara esklusifnya telah mengeluarkan replica kereta 4+1+Beg James Bond. Edisi kali ni menampilkan beberapa model kereta yg penah digunakan oleh Bond. Bagi yg takda passion, edisi ni mungkin takde sehebat edisi Ferrari hari tu.

KM selaku peminat collectibles, semalam berjaya melengkapkan koleksi penuh edisi ni ngan pembelian beg di atas ngan harga RM60 tanpa perlu isi minyak hehehe.....Untuk set kereta, KM ada 3 set & sebelum edisi ni berakhir mungkin KM akan rembat 2 set lagi sebagai simpanan.

* Entry ni khas untuk rakan-rakan yg minat collectibles....ada yg suka himpun fridge magnet, die cast, replica, souvenir dsbnya.

15 comments:

Mummy Cool said...

mummy macam terpikir nak beli set beg tu dan bagi kat daddy masa valentine next year... hehehehe amacam ok tak idea tu?? hehehe

Kebencian_Maharaja said...

Menarik gak cadangan mummy tu. Stylish gak briefcase tu, sesuai gak kalau nak buat present kt somebody hehehe..bulan posa nanti bleh isi nasi ngan air dlm beg utk program berbuka posa beramai2 hehehe.....

ita.itu said...

wah gigih ko kumpul ek km...aku hrp anak ko rosakkan la..kah.kah.kah

suw said...

sy suka kumpul perfume..ade sape nk join sy tak? ble jadi geng

azreen said...

syok ek ade hobi kumpul mengumpul nih...lama2 blehla bukak museum kan...bgus gak tu...hehehe

*ayu* said...

cayalah!

best gak layan collectible items nih ek?

saya said...

mcm best je kerta tu tapi tak terpikir lansong le pulak nak beli.huhuuh..saya yg ketinggalan zaman...

KM said...

ita- Anak aku tlh diterap ngan nilai2 murni tidak mengganggu barangan org lain. So aku tak risau bab rosak-merosak ni hehehe...kalau ko mai umah aku sure aku sorok brg2 ni bawah katil..

suw-kumpul perfume? bagus gak tu. KM collect minyak bijan yg org india pakai kt kepala tu je hehehe...ko nak buat geng? geng pe? geng mamak ke?

azreen- Buka muzeum? hehehe...Reen pun bleh kumpul jugak, kumpul kanggaroo...hehehe

ayu- memang best Ayu...tak caya tryla..Paling kurang pun collect aluminum can..bleh buat duit hehehe...

saya- tak terlambat pun selagi belum tutup mata hehehe...awak bkn tertinggal zaman tp tertinggal LRT hehehe..

hUmmY said...

hehehe!

yg ferrari aituh je kumpol!

yg jebon ni x kumpol plak!

Dee said...

cantiklah km..susah nk jdkan collectible items nti anak dee jahanamkan...

Neeza Shahril said...

akak suka kumpul stem dan coins.. ada sesape nak bagi stem dan coins pelbagai negara tak? ;)

dakgilachoc a.k.a nani said...

KM, aku xnak yg replika...aku nak yg real...khas dr abg KM...bolehhhhhh gitu? hehehehe

*mem KM sila jgn mare, sy gurau je*

KM said...

hummy- apasal ko tak kumpul? jomla join KM..

dee- kalau anak suka jahanamkan memang susahla nak kumpulkan...kumpul botol je la hehehe...

neeza_shahril- setem hasil xnak ke? hehehe

nani- ko nak keta betul, ko himpun duit sendiri. Kalau aku nk bagi, aku bg ko kereta sorong yg angkut tanah merah tu, bleh?

yatt said...

salam kenal...

kita serupe..cuma aku lum ada beg nya lagi..tgu next wek..harap ada lagi..

mami said...

http://www.mudah.com.my/vi/1404026.htm?ca=3_s

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin