Thursday, October 9, 2008

Kau pergi jua.....

* gambar di atas tidak berkenan ngan KM. Sekadar hiasan semata-mata.

Tajuk di atas sebahagian dr lirik lagu Adam Ahmad yg bertajuk "Kau Pergi Jua". Berkesan juga dengar lagu ni kalau tengah2 tension frust bercinta.

Wajahmu
Seindah serinya pelangi yang indah
Seharum mawar putih segar berkembang
WajahmuMengapa sering terbayang dimataku
Sehingga terbawa didalam mimpiku
Sayangku
Tahukah kau didalam hatiku ini
Tersimpan perasaan cinta nan suci
Kau bungaIngin kusuntingmu menjadi milikku
Lantas kuabadikan dalam jiwaku
Sayangnya
Harapan yang selama ini kubawa
Hancur berkecai musnah jua akhirnya
Semuanya bagaikan sebuah mimpi
Kau pergi jua
Setelah cinta ku kini membara
Belum sempat kucurahkan kasihku
Kau pergi tak kembali...

Sebenarnya KM mengimbau kembali lagu ni untuk ditujukan kepada Memanda Perdana Menteri yang akan mengosongkan pejabatnya pada Mac depan. Terima kasih atas segala kebaikan yg tuan telah buat kepada seluruh rakyat. Jika terdapat kezaliman semasa tuan memerintah, bermohon maaf & keampunanla sebelum menutup mata. Adios!!
* Ramai peniaga yg KM temui sepanjang cuti hari raya, menyatakan kekesalan atas tindakan kerajaan menaikkan harga minyak sebanyak lebih 40% yang lalu. Walaupun pastu kerajaan turunkan sedikit demi sedikit harga minyak tp harga barang tetap tidak akan turun lagi. Kesannya kuasa beli pengguna jatuh....

27 comments:

ita.itu said...

Wah KM nih napa tetiba jiwang karat nih..hehe..nak wat camne..sume naik...baik dok somalia lg elok

dakgilachoc a.k.a nani said...

KM lagu tu bukan ko dedicate tuk aku ker? muahahahaha......perasan disitu...

risanur said...

salam KM,
setahu risa kalu harga barang dah naik memang sukar utk menurunkannye kembali walaupun rega petrol turun...

KM said...

Ita- dok somalia ko jd pirate hehehe....

Nani- sebab ko dah perasan...maka aku dedicatela lagu tu tok ko hehehe....ko 2 org dpt tiket haram tgk KM kan..kan..kan...

Risa-betul, yg naik susah dah nak turun. KM kesian kt sesetgh peniaga kuih raya tahun ni...

Ungku Nor said...

jangan dia tarik balik atau postpone pengumuman yang dia buat semalam tu dah ler..hehehe

* ayu * said...

lagu ni mmg best!!!!

Redbloodsnow said...

hehehe...zie suke ngan lagu tuh taw KM
klo dgr lagu tuh kene ngan jiwa kacau..leh melalak meraung² dibuangnyer

:P

Kebencian_Maharaja said...

Kak Nor- kalau dia tarik balik pengumuman tu, KM tarik bantai tido dia hehehe...

Ayu- sebb ko suka lagu tu, KM dedicate juga kat ko hehehe....

Kebencian_Maharaja said...

Zie- sebab Zie kata dgr lagu tu bleh merauang, KM tak jadila nak dedicate lagu utk Zie. KM tukar bagi lagu POk Amai-Amai bleh?

mim.ya.ra.alif said...

lagu tuh
ada hamba allah dedicate kt aku 3 thn dulu
flashback2..
lawak2
ahahahahaha

.::WaNiE::. said...

betul betul betul..

harga minyak naik semua barang naik mendadak

harga minyak turun sket2 barang tak turun harga gak

Kebencian_Maharaja said...

Mira- X-bf dulu dedicate kt ko ekk...hehehe...

Wanie- ya betul...dah dpt MC ke wanie?

Akak said...

Salam KM...

Muidah2an penggantinya membawa perubahan yg lebih positif..

cHeRyNa PiReS said...

mmg tak brape nak minat laaaa ngan si memanda nieh...tp yg mengganti pon tak minat juga! hehehe...
km....jiwang aaa lagu nieh...terase macam break up ngan boipren plak...hehehe...

Kebencian_Maharaja said...

Akak- Harapannya begitulah...tp kalau teruk juga saya lawan juga hehehe...

Cheryna-hehe..ko ni pandaila. Ko ikut stail British kot, kerjaan mana tak bagus, ko cakap tak bagus & minta tukaq.
Kebelakangan ni, ko byk crita pasai teman. Bila ko nak nikah ekk?

Kak Piah said...

ape la nk jadik lepas bln mac tu nnti ek? makin elok kah? ato makin terok kah?....

Carrotsusu said...

Rase cam ade yang tak kena di sini...

Kebencian_Maharaja said...

K.Piah- Pas Mac, Cik Ros & Cik Tipah jadi Gabenor BNM la hehehe...setuju kalo angguk kapla...

carrot- KM tak mengertila maksud carrot. Leh jelaskan...

suw said...

tgk tajuk ingatkan km nk gi mane la..ingatkan nk membawa diri pi mane..hehehe.

Kebencian_Maharaja said...

Su- kalau KM gi memana, Km akan inform ko. Kita bawak diri bersama ye hehehe.....

.::WaNiE::. said...

mc dapat..aku jek yg x mc

Carrotsusu said...

Silap nye sebab harga minyak naik jerr ker??? Then.. cam dialu2kan sangat pemergian dia...

izan said...

km, nak lagu lenggang kangkong....ada kar... politik x nak, nanti masuk tv.."penulis blog..." sekian..sekian..sekian...

Kebencian_Maharaja said...

wanie- ko memang bagusla wanie...tak ikut resmi ita tu hehehe...

carrotsusu- bukan hal minyak je tp macam2 problem skrg dr segi sosial, ekonomi & politik. Salah 1 ciri pemimpin yg baik ialah ketegasan. Tp kalau pemimpin dok lena je xguna simpan lelama sebb servis mereka bukannya free. Menagih ribuan ringgit duit rakyat setiap bulan nk bayar mereka.

izan- Km bagi lagu, Can Mali Can la bleh hehehe....

Carrotsusu said...

kesimpulannya.. dlm pentadbiran dia tak de masalah.. tapi.. yang jadi masalah sbb dia tak tegas and biar orang pijak kepala dia... ok.. dah faham...

alia said...

itu yg sungguh hairan...klu dulu minyak naik 15 sen pung...ha....tu dia....gas naik...gula naik...minyak masak naik..tambang .....alasan kos pengankutan tinggi....ha sekarang nie napa tak turunkan....nampak sangat depa amik kesempatan....

nie nak marah nie

Kebencian_Maharaja said...

Carrotsusu- hehehe...

Alia-marah jgn tak marah hehehe....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin