Wednesday, October 8, 2008

KM tengah mendrill hehehe.....

Semalam KM dapat lagi e-mel dari silent reader Calculatorbuta. Seperti biasa pembaca ni minta KM memperkenalkan diri & rupa. Katanya, setiap ayat yang ditulis perlukan entiti/subjek yang jelas untuk bertanggungjawab. Untuk pengetahuan dia, KM memang bertanggungjawab pun atas setiap tulisan KM. Kalau korang rasa tulisan tu tak betul, songsang, melampau, korang tegurla kan. Bumi mana yang tak ditimpa hujan kan..kan...

Sebenarnya bukan selamanya KM menulis di belakang tabir. Sampai masa, akan terbit jua KM di depan anda. Ada blogger juga suka berselindung & terus berselindung selamanya (untuk maklumat korang, ada pembaca blog ni dah penah tengok rupa KM. Mungkin dia dapat tiket haram kot hehehe...). Terpulang pada kehendak diri sendiri. Pada KM yang penting semasa berblog ada maklumat, pengetahuan & ilmu yang disampaikan walaupun sedikit.

Hari ni dah masuk hari ke-8 Syawal. Bagi yang berpuasa sunat 6 hari mungkin dah bleh beraya sekali lagi hari ni. Bagi dah masih berpuasa sila teruskan terdapat hadis yang menyatakan jika seseorang berpuasa sebulan Ramadhan diikuti puasa sunat 6 hari, ia seperti berpuasa setahun. Bagi yang sihat & berkemampuan, apa salah merebut peluang ni kerana purata umur umat mutakhir ni bukannya panjang sangat, sekitar 50 tahun ja. Kalau nak beribadat pun berapa banyak sangat yang boleh kita kejar dengan kesibukan dunia yang banyak melalaikan. Maka peluang2 sebeginilah yang boleh kita kejar bagi menampung kekurangan kita dengan Allah.

Kepada kawan-kawan kita yg wanita, sebelum berpuasa sunat 6, kenala dulu menyempurnakan qada puasa yang terpaksa ditinggalkan kerana keuzuran. Ini berdasarkan panduan bahawa yang wajib perlu diutamakan sebelum melakukan yang sunat. Selamat beramal.....


16 comments:

ita.itu said...

eh utk korang2 yg x tau rupa km nih..KM ni hidung mancung..bibir bak delima..kulit bak kulit telur..hensem lagi dr brad pitt ooo..rugi korang x tgk..haha

Kebencian_Maharaja said...

Sampret punya budak...mentang2 aku tak gitu..ko kutuk rapat ye...takpe2...Nasib aku dok sabar je..kalau tidak mau ada yg kena pelakong...

dakgilachoc a.k.a nani said...

eh bukan KM yg gg jongang macam Mr Os tu ek kak ita? kahkahkah... *larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk*

suw said...

mesti silent reader tu minat km kan? siap pakse tuh soh tunjuk rupe kih kih kih..kau dlm igauanku km hahaahhahaha

KM said...

Nani- Mr. Os pun Mr. Os la, janji KM tak tokak ko hehehe

suw- pandai ko perli KM yo hehehehe

wanie said...

huhuhu km ada secret admirer...kekekeke

Kak Piah said...

wuih.. nih yg bedebar2 nk tunggu kemunculan ruper paras KM nih.. wakakaka..

KM said...

Wanie- ko pun pandai perli2 KM ye....hehehe..

K.piah- Aritu raya, Km tak balik tepeng pun sbb tu tak gi umah ko hehehe....

Akak said...

Salam KM...

Apa khabar, sihat ke, raya mcm mana?

Hurmm belum berkesempatan nak mengerjakan puasa 6, insyaAllah kemudian sikit kot..

cHeRyNa PiReS said...

time kasih atas nasihatmu km...aku tgh penat mengkaber yg wajib nieh...maklumlah...kekasih awal dan akhir katekan...

Redbloodsnow said...

hahahaha...mayb dak tuh syok kat KMK kowt Zie rs. tuh yg die nk tgk muke KM tuh..hehehe..ampunnnnn silent reader tuh, zie mlawak jek..hehehe

Kebencian_Maharaja said...

Cheryna- Km faham situasi ko. Anyway terpaksala ganti juga wpun byk ye hehehe sabo..sabo...

Zie- silent reader tu along kot hehehe sebab tu dia cari KM. Selamat bertandang....

izan said...

km...kita datang nak raye...kita datang nak wet ghaya...

kita tak kecah...janji kita kawan... encem tak encem..no poblem... wet ghaya ada kerr..

Kebencian_Maharaja said...

izan- aiitt...sudah tukar ka? takkan dah jd mata duitan kot hehehe

* ayu * said...

kenapa sampai nak kena tunjuk muka segala?? bagi ayu itu hak peribadi lah...

Kebencian_Maharaja said...

Ayu- cayala ayu...KM sokong Ayu hehehe....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin