Monday, October 13, 2008

Nak Kasi Pun..Tengok2la Orang.....


Menyambutlah Gabenor Negeri Melaka akan hari kelahirannya yang ke-70 sabtu lalu dengan menganugerahkan pingat Darjah Seri Mulia Melaka yg membawa gelaran 'Datuk' kepada bintang Bollywood yang terkenal iaitu ShahRukh Kahn. Kata Ketua Menterinya, anugerah ni diberi mengenang jasa Shahrukh menerbitkan filemnya One 2 Ka 4 menggunakan lokasi pengambaran di A Famosa Resort pada 2001.

Orang lain di negeri ini ada yg mempersoalkan kenapalah perkara yg ciput itu pun leh dikurniakan Datuk sedang ramai lagi rakyat sendiri yang banyak berjasa kepada agama, bangsa & negara. Kalau nak kan orang seni, di Malaysia pun ramai lagi orang seni yang belum mendapat title Datuk walaupun telah banyak berjasa.

Shahrukh Khan pun seperti yang kalau anda tahu pun bukanlah pelakon yg baik. Walaupun dilahirkan sebagai seorang Muslim tetapi cakap, komen serta perlakuannya di luar mahupun dalam filem banyak yang telah menghina Islam. So apakah antara kita yg meminati lakonannya pun turut seangkatan menyokong Kerajaan Negeri Melaka menghadiahkannya gelaran Datuk? Fikir-fikirkanlah....

14 comments:

Ungku Nor said...

si Khan tu pun ntah datang ntah tidak nak amek darjah kehormat tu sok..tengok je la..heh

Kebencian_Maharaja said...

Kak Nor- penganugerahan pingat ari sabtu lepas...Dia tak mai pun...penat peminat dok menunggu ja. Mungkin Shahrukh pun dah lupa mana Melaka hehehe...KM teringat Parameswara je...

ita.itu said...

kesian..SRK pun x tau makna dato kat sini..bongok tul drg nih..baik bg ko km..haha

۩۞۩ FaHReeN ۩۞۩ said...

aku pon x paham:)

xyah kasik gelaran dato kt srk tuh

kasik title datin, haa bru megah cket:)

suw said...

tula kan..ramai yg bising pasal ni..sgtla lawak kan? apehal la nk bg kat shah rukh khan tuh isk isk isk..jgn la plak ade negeri lain ikot nk bagi kat bintang bollywood lagi pasni..sape ek? amitabh bhachan? amir khan? err..salman khan? keh keh keh keh

Mieza said...

smlm kat open hse pun rata2 cerita psl 'datuk khan' ni...dh x ada org lain ker...ntahla..

kata agama islam tp kuar msk kuil tu apa citenya...yg nak bg pingat ni pun mata nya KERO kot...ke dia anak branak minat gila kat MAMAT sorang nih..:p

Kebencian_Maharaja said...

Ita- KM tak dpt Datuk pun, Tan Sri jadila hehehe....(sebenarnya semua tu tak meingkatkan darjat kita di sisi Allah pun)

Fahreen- Ko nak title datin ke? Nanti KM dah dpt datuk, KM pi pinang ko ye...hehehe...

Su- Mungkin pasni diorg bg Darjah kebeseran kat pelakon Indon plak sbb drama2 Indon kan byk sekrg ditayangkan...hehehe..

Along- Yela..akhir zaman begitula along..yg menentang Allah juga yg dipuja2....

Akak said...

Salam KM...

Daripada bagi kat Shah Rukh Khan tu baik bagi kat org lain ramai lagi anak2 jati Malaysia yg lebih berhak menerima anugerah tu..

risanur said...

salam KM,
tak tau la plak yg shah rukh khan tu dpt title 'datuk'..nampak sgt la risa ni mmg bukan peminat dia...mmg tak patut dia dpt pun..

Kebencian_Maharaja said...

Akak- pendapat yg betul cam akak saya sokong...hehehe

Risa-ko minat sape Risa? S.M Salim ke Mat Daud Kilau ? hehehe....

.::WaNiE::. said...

artis bollywood yg xsedar diri tu lar jugak yg nak diagungkan..sangat bodoh bukan

huh kot ye pun nak mengipas si rosma yg minat kat shahrukh...tak yar ar smpai bagi datuk...hahahhaa

Carrotsusu said...

Yang nih memang carrot tak suke.. tak suke.. tak suke.. tak suke..
Die(srk) pun tak tau pingat tu untuk ape.. and orang die pun tak tau die dato.. hu hu...
Err.. bile die bagi dato tu.. die dapat ke gaji dato' tu eh???

Hmm...

KM said...

Wanie- SRK dapat dato sbb dulu berjasa peluk cium bini pak menteri kot masa kt Genting hehehe......

Carrot- gaji takdak kot. Cuma mungkin ada elaun je kot....

antalya said...

agaknye org2 politik ni ada agenda tersembunyi kot..anyway sy pon protes anugerah ni..nk marah pon ada

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin