Tuesday, October 14, 2008

Musim orang sakit.....

Arini dalam lebih kurang sejam, KM masuk 2 entry. Mungkin otak KM giat berputaran sebb kol 10 jap gi KM ada test hehehe....selepas 8 minggu masuk kelas so tibala masanya KM kena test plak sebelum tamat pertapaan hehehe..

Entry ni nak cerita bab orang sakit. Pas raya ni ramai yg sakit. Ada yang demam panas, selsema, batuk dan macam2 lagi. Mem KM pun tak sihat, kawan2 KM pun ada yg tak sihat, teman2 blogger pun ada yg cirit-birit & demam dsbnya. Pendek kata, doctor di hospital & klinik terpaksa entertaint ramai pesakit ye....

Bukan semua kita suka jatuh sakit kan. Tapi bersabarla ngan ujian kesakitan itu. KM kesian kat anakanda sedara KM ni, Nur Alia Nafisah. Dah masuk 2 hari kena tahan kat wad. Doctor suspek jangkitan kuman pada paru-paru. Bermula ngan demam & batuk2, akhirnya makin teruk & ditahan di wad sejak semalam. KM kesian sebab kanak2 ni kalau sakit tak reti nak cakap kesakitan yang dialami.

Yang kat atas ni pun walaupun nampak ceria tp ada appoinment ngan doctor ENT pada 28 haribulan ni. Susulan manik masuk hidung tu...tu pun ada hati nak jadi Pepaya. Pagi ni siap pesan kt KM "Abah balik keja nanti jangan lupa beli papaya tau". Nak makanla tu ngan harapan bleh tukar tangan jadi besar. Keh..keh....

10 comments:

ita.itu said...

haha.lawak la anak ko km..napa nak tgn besor? sure nak bergusti ngan ko

Mieza said...

wah anak dara ko nak jd pepaya ya...cantiknya anak ko KM...ikut maknya ke ikut apaknya...:p

msm mkn pastu skt...:D

dakgilachoc a.k.a nani said...

Selamat menempuh test yer KM.. Kalau bdk kacak jadik pepaya, bagus gak dia kasik ko penumbuk sedas..haha..=P

::CeK LaLa:: said...

selamat menempuh test pokcik...

budak kacak nak jadi pepaya?
huhuhuhuhuu...
sgt clever!

KM said...

Ita- anak aku minat byk superhero. Aku suruh dia jd popeye, dia xnak plak.

Along- Kalau ckp ikut mak dia, tak fair kan. Sebb sorang2 bukan bleh buat papa kan...kan...

Nani-dah selamat buat test. Alhamdulilah senang wpun KM xprepare. Buku ilang hehehe....

Cek Lala- Dah selamat ngan test. Budak Kacak tak leh jd pepaya. Makan betik bleh la hehehe.

.::WaNiE::. said...

anak km tak nak jadi popeye mesti sbb xsuke makan sayur..huhuhu

shafarina said...

Kesiannya, harap cepat sembuh lah.

Hehe yang sorang lagi tu tak atulah kalau tangan besar :)

suw said...

keh keh keh..nk pepaya yek...tp bagus gak pengaruh cite tuh ek? bgs utk penghadaman :P

Akak said...

Salam KM...

Comelnya anak daro KM...cute sungguh, geram tgk dia senyum camtu, kalau dekat nie dah kena cium dah nie..

KM said...

wanie- dia makan sayur juga tp memilih2...hehehe

shafarina- harapan semua begitulah...

Su- bagus untuk bebudak tp KM dari dulu xmakan papaya...hehehe..

Akak- hehehe...panjang umur nanti saya bawak gi umah akak ye....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin